pyssellina

Ofrivillig promenad

Publicerad 2010-08-30 19:43:28 i Allmänt,


Efter middagen bestämde jag mig för att gå ut och leta efter Zingoalla. Jag gick runt kvarteret och ropade och tittade. På raksträckan som går parallellt med vår väg (Frideborgsvägen) tyckte jag mig höra några små mjau men såg ingen katt. Så jag fortsatte min vandring. När jag nästan var hemma igen så ringde M och sa att hon var inne. Var det henne jag hade hört, tro? Till min förvåning så svarade hon inte på det, när jag frågade henne.. Men det här är i alla fall den längsta tiden min tjej varit borta. Kanske man får vänja sig? Nej, det hoppas jag inte.

Trevlig kväll på er allihop. Nu måste jag viiiiiiiiiila för jag blev helt slut efter min promenad.

Tittut?

Publicerad 2010-08-30 17:31:47 i Allmänt,

Sökes: En brunmelerad söt liten tjejkatt som lyssnar till Zingoalla.
Senast sedd: Köket på Skogs Ekebyvägen 7 kl 06,50 idag.

Så! Ut och leta nu!

Jag ringde nyss Hannas Micke och frågade om han hade sett till henne uppe hos dem. Men nej, hon är inte där heller. Om en stund ska vi äta och sedan gå på kattjakt. Det här är liksom inte likt henne... Har gubbtjyven varit i farten? =(

Annars då? Jo, både M och jag ligger för ankar... Hosta, snor, slem osv.

Förkylningskram på er!

Chokladfondant, nässprej och Kärleksbarnet

Publicerad 2010-08-28 19:59:49 i Allmänt,

Oj vilken massiv rubrik!!!

Idag har jag gjort typ INGENTING! Kurerat mig genom att ligga på soffan och läsa bok, Donna Leons Dödligt arv. Sen fick jag en inbjudan om middag hos mor så då åkte jag dit. Korvgryta med potatis och grönsaker. Mums. (M åt middag med killarna efter tävlingen i Uppsala. De kom tvåa förresten!!)

I alla fall. Nässprej. Hur många av Sveriges befolkning är beroende av det? Min mamma och lillasyster hade en period för några år sedan då de använde det typ hela tiden. Men nu har de hittat tillbaka till en gammal klassiker - "luktpinnen" med smak av mentol(?). Kanske man ska investera i en sådan? ;-)

I alla fall. Kärleksbarnet. Det var en serie som gick på 90-talet och handlade om familjedrama i Rio de Janeiro. Den gick mitt på dagen och lagom tills att mamma hämtat Hanna från skolan. De båda två satt som bänkade framför teven! Kom att tänka på det idag ;-)

Chokladfondant. Det åt jag till frukost imorse kl 6,00. Lillkillen Sean sov hos oss inatt då de skulle åka iväg tidigt imorse. Han kom direkt från jobbet igår och hade med sig öl till sig och M, och jag fick chokladfondant. That´s a good deal? =) Den var härligt krämig i mitten............ Mums igen för andra gången i det här inlägget!




*host, host*

Publicerad 2010-08-27 19:03:22 i Allmänt,

Usch! Egentligen skulle jag sitta på en trevlig restaurang på Söder just nu, med tjejerna från jobbet. Men vad händer? M har smittat mig med ont i halsen och nu har även täppthet och rinnande snuva kommit............ Men jag hoppas att de har trevligt utan mig =)

Om ni har vägarna förbi Uppsala imorgon så tycker jag att ni svänger in där. M och hans killar ska tävla i paintball. Go Roughnecks, go! Skjut ut alla på andra laget, ta flaggan och vinn!!!!!!! Jag kommer antagligen inte orka åka dit och titta eftersom jag blivit smittad med ovanstående. Suck.

Trevlig helg på er! Vad är era planer?


Zingoalla som bebis

Nattligt pådrag

Publicerad 2010-08-25 20:26:25 i Allmänt,

Inte nu igen! Ännu en sömnlös natt? (Se tidigare inlägg om nattligt besök.)

Kl 23,30 igår kväll hörde vi världens smäll. En bil körde in i stora eken i kurvan utanför huset. Sen såg vi 2 personer gå snabbt in på Hanna&Mickes väg. Varningsblinkers sätts igång och en kille kliver ur bilen. Under tiden detta sker står M och jag som två bondfånar och kikar ut genom sovrumsfönstret. Och vi fortsätter att stå där och lyssna på killen, som inte pratar svenska, när han pratar i telefon. Efter en stund kommer bärgningsbilen. Och då kan vi äntligen gå och lägga oss =)

Idag på jobbet hade vi handledningen första gången för hösten, och med ny handledare. Vi pratade om ditten och datten men det viktigaste vi kom fram till var att vi alla ska införskaffa hörapparat som vår doktor Lena. Då kan man ju liksom bara stänga av allt det man inte vill lyssna på (skitsnack eller chefen?) =) Tror ni jag kan låna morfars hörapparat?

R.I.P T426

Publicerad 2010-08-23 21:21:16 i Allmänt,



Den lilla braiga gräsklipparen som har tjänat oss i nästan 5 år har nu gått i graven. Den skrek sitt sista farväl ikväll.

Så då bar det av till Jula i Häggvik! "Hej Hanna, vi har tänkt köpa gräsklippare här idag. Vill du ha skjuts hem förresten?" Vi valde mellan att köpa en likadan vi haft eller en tuffare modell och det blev den sistnämnda!



Välkommen T476!

Klös och fräs

Publicerad 2010-08-20 07:52:29 i Allmänt,

Jorå! Jag fick se en helt ny sida av min lilla tjej igår eftermiddag, hos veterinären! I bilen dit låg hon snällt ner i buren och blundade. När vi kom in och anmälde oss låg hon snällt ner dock lite nervös. När vi kallades in på ett rum för sprutan så låg hon ner och blundade. Japp! Hon ville inte ut ur buren. Vi höll buren upp och ner och fick dra ut henne... Sprutan gick snabbt att ge men sen ville ju jag att tjejen skulle titta på hennes två mittersta bakklor också och då blev det till att hålla i nackskinnet. Hon fräste och visade tänderna, försökte klösas och var allmänt otrevligt. Zingo alltså. Men de var bara några mm för långa och det var ingen fara, om de inte växer ännu mer. I bilen hemåt så låg hon ner igen i buren och blundade. Knäppiskatt! =)

Dags för reklam! På lördag ska ni väl ändå bege er till Rudan? Det är Haningedagen! Massa utställare, privata som föreningar som företag. Och på kvällen är det musik och underhållning. Rädda barnen ska självklart vara där och vi kommer dela ut ballonger, ha fiskdamm för barnen och alla har chans att skriva ner en fråga som ska ställas till kommunpolitikerna på måndag kväll i Haninge. Det börjar klockan 12!

Nu ska jag jobba sista dagen på veckan här på jobbet. Wish me luck =)

 

 

Ingen rubrik?

Publicerad 2010-08-18 19:03:59 i Allmänt,

Hej allihopa! Saknat mig?

Vad har hänt sedan sist? M kom hem natten mellan söndag-måndag. Och då blev ju Zingoalla lite knasig och förstod inte om hon skulle sova eller inte. Hon somnade om en liten stund men ville sedan envist vara uppe (och prata lite med mig) från klockan 5! Sedan har det varit jobb och jobb och idag är det lill-lördag och det firar vi nog med att "slagga i soffan" och titta på en film? M skulle ha klippt gräset idag men det är så förbannat fuktigt och blött i gräset så det gick inte. Han var jätteledsen för det. Istället grillade han laxhamburgare och jag gjorde potatismos och till det hade vi aioli och tomater. Mums!

Något roligt då? Vår kompis Sune fyller år idag - grattis lillponken! Och vill ni läsa om något oooootroligt sjukt så kan ni gå in på Leffes blogg =)

Äntligen min älskade...

Publicerad 2010-08-15 17:23:40 i Allmänt,

... så är du hittad! (Nej, jag refererar/tänker inte på mr M då han är borta den här helgen med och inte kommer hem förrän sent ikväll!) Jag har sedan semestern uppe i lappriket trott att jag tappat eller glömt min bästaste pincett där uppe. Jag har till och med börjat titta runt på att köpa en ny (fick ett tips att det finns jäkligt bra på apoteket som endast kostar runt 30 kr!) men jag har inte kommit så långt.

Men nu! För 10 minuter sedan, efter att jag duschat, så skulle jag flytta på necessären i badrummet och vad sticker inte ut där? Den rosa pincetten! Nej, jag har tydligen inte grävt eller ruskat om i necessären tillräckligt?

Snart bär det av till lillasyster igen (andra dagen på raken!) för att äta rester. Det var jättegott igår och killarna (Micke och Mackan) var jätteduktiga på att grilla. Till det hade Hanna gjort lite fusk-hemmagjord potatissallad, jag tzatziki, mamma bakat bröd med mera. Apropå igår så tror jag inte att vi, Mina och jag, gjorde bort oss allt för mycket? =) Nej, vi höll oss lugna och hjälpte till med dukningen och avdukningen. Och vi fick stanna ända till halv 11! Var vi snälla, Hanna?

En lugn fredag?

Publicerad 2010-08-14 08:09:27 i Allmänt,

Min dag började igår med att jag fick ta "grisbilen" till jobbet. Ingen radio och typ inga fläktar som fungerar... Jag jobbade några timmar innan jag åkte hem för lunch och sedan till Smilla. Det är mina småkusiners nya katt. Jättesöt! Synd att den var så trött när jag var där bara... Det är lite svårt att ta kort på en katt som ligger och sover under en säng.



Väl hemma igen så plockade jag svarta vinbär. Jag orkade ta en buske innan det kom alldeles för många getingar som ville smaka saften av dem.

Till middag hade jag över grillad kyckling från häromdagen. Jag skar den i mindre bitar och la i en gryta med rester av crème bonjour mögelost och matlagningsgrädde. Till det serverades pasta. Det blev gott faktiskt!


Just det. Jag gjorde lite guacamole till också!

På kvällen var jag dum nog att titta på en läskig film. Jag vet att jag inte ska göra det när jag är ensam men den verkade bara spännande i början och inte alls läskig? Så jag skickade sms till Hanna och frågade om jag fick ringa henne på natten om jag inte kunde sova eller om jag vaknade och var rädd... =)

Idag ska jag fortsätta plocka vinbär och göra mig i ordning för Hannas fest. (Endast inbjudna är välkomna, tyvärr!) Jag och storasyster ska dit. Jag vet inte om vi fick okej bara för att jag har gjort tzatziki? =)

Blå som himlen

Publicerad 2010-08-12 19:00:54 i Pyssel&ting,

Jag har ju glömt att visa ett armband som jag gjorde för några veckor sedan. Det är små blå pärlor och sedan en större fyrkantig oljeblå i mitten (haha, armband är runt och var är mitten?). Den stora pärlan är inte så mörk som det ser ut på bilden. Enkelt men snyggt!



Till salu om någon vill köpa =)

Blåmärke

Publicerad 2010-08-11 19:39:04 i Allmänt,

- Varför har Mirco blåmärken på kroppen? Han var på träningsläger i helgen. Och kom hem med bland annat denna:


Sitter under höger armhåla på sidan av kroppen. Äckligt va? Och farlig sport, kan man säga?

- Varför är jag trött? Jo, jag behöver nog lite vitaminer. Så idag har jag köpt Vitamineral kvinna, efter tips från min alldeles egna apotekstjej!

Hjälp - någon?

Publicerad 2010-08-11 11:24:47 i Allmänt,

Attans vad klantig jag är! För ett tag sedan, innan sommaren?, så rensade jag i bildarkivet här i bloggen. Tänkte att "de här bilderna kommer jag inte lägga upp fler gånger så de tar jag bort". Det var ju jättesmart av mig för idag när jag skulle kolla ett gammalt inlägg så märker jag att där bilderna ska vara så är det bara en ruta med ett kryss i... JA! Man måste visst ha kvar bilderna i arkivet heeeela tiden...

Så då vet jag vad jag har att göra de närmaste dagarna? Vad ska du göra?

Funderingar en tisdag förmiddag

Publicerad 2010-08-10 08:56:52 i Allmänt,

- Varför har inte grannen någon brevlåda?

- Varför har M minst två stora blåmärken på kroppen?

- Varför är jag trött?

- Varför ska jag träffa min storasyster och mor ikväll?

- Varför har min lillasyster börjat sticka?

- Varför måste Zingoalla krypa upp i sängen och lägga sig i min vänstra armhåla fast det inte finns någon plats då jag ligger på sidan ihopkrupen i typ fosterställning?

- Varför ska min moster låna Zingoallas kattbur? (Detta är nog den roligaste frågan!!!)

Svaren kommer - jag lovar!


Aldrig mer..?

Publicerad 2010-08-08 18:00:16 i Allmänt,

Kladdigt värre! Både på matfronten och spa-andet igår! Middagen blev god och efterrätten visste ni ju vad jag tänkt göra... Resultatet blev inte lika fint som på bilden i boken men lika god som den beskrevs!



Efter matintag och lite vila så var det dags för hemmagjord hårinpackning och ansiktsmask. Kladdigt! Men det luktade gott av honungen =)

Okej. Och så till slut blev det polish av naglarna och det oundvikliga - Sing star! Någon som vill testa? Jag har allt från tyska låtar till Roxette till melodifestival-Ryback!!!

Idag har min mor hjälpt mig att ta upp sista potatisen. Allt som allt har vi väl fått ihop cirka 15 kg potatis, varav mandelpotatis cirka 5 kg. Gottigottgott!

Luke Perry

Publicerad 2010-08-07 11:42:36 i Allmänt,

Igår kväll kom storesyrran förbi. Vi gjorde god kycklingfajitas och åt kanelkaka med chokladkräm och såg filmen Äntligen midsommar. Vi har pratat om den i nästan 1 år. Den gick på bio ett kort tag men vi hann inte gå och se den. Men nu äntligen! Vi hade väl inte så stora förhoppningar över filmen utan tyckte mest att det skulle bli roligt att se Luke i en svensk film? Och ja, han var lika snygg som vanligt (och casanova som i Bevvan?) men filmen var kass! Ha ha! Stundtals tittade vi på varandra och bara skrattade och ibland grät vi? Nej, men nu har vi sett den. Punkt slut.
Nu ska jag gå ut och plocka upp potatisen. För några veckor sedan gallrade vi i landet och tog upp lite men nu är det dags att ta upp alla små pottisar. Det är bara det att det just nu börjar regna. Mer och mer... Kanske det blir uppehåll på eftermiddagen? Håll tummarna, tack.



Dylan. Nej, jag menar Luke Perry =)

Mardröm i natt

Publicerad 2010-08-06 07:32:46 i Allmänt,

Usch och fy för spindlar. Och jag vet inte om det är en kompis till mig som smittat mig med konstiga/farliga drömmar? För i natt har min moster, tror jag det var, jagat en stor tarantellaspindel med ett elracket (som man fångar getingar eller mygg i). När hon väl fick tag i den så skrek den så högt, så högt när den fick "elchocker". Till sist trodde hon att den var död och släppte på racket. "Nej!" skrek jag då. "De luras bara" och så fick hon hålla den på ett tag till..

Slutsats: Dags att stänga fönstrena om nätterna?

Mississippi mud pie

Publicerad 2010-08-05 18:25:05 i Allmänt,



Japp! Så ser den ut!

M ska bort nu fredag-söndag och jag ska ha ett litet tjejparty (2 personer) på lördag. Vi har pratat fram och tillbaka om vad vi ska äta och framför allt vad vi ska ha till efterrätt! Personen i fråga sa "choklad". Och när jag hittade den här lite kladdkakeaktiga med ringlande kolasås över så tänkte jag "perfekt"! Personen i fråga har också en förkärlek till kolasås (tidigare år att blanda kolasås, ketchup och cola på McDonald´s).... De runda små vita grejerna på kakan är mini-marshmallows.

Idag på jobbet var ingen bra dag. Men det verkade en läkare tycka som skrev i ett meddelande till alla klockan 16,30 "tack för idag, vi ses imorgon." Han kanske tackade för att vi kämpat, i och för sig...

Sommaren är över?

Publicerad 2010-08-04 20:31:55 i Allmänt,


Ja, jag vill ju inte erkänna det men det verkar vara ett faktum? Regnet har trillat ner mycket den senaste veckan. Blommorna har ramlat ihop. De sista blommorna har blossat upp. Poolen är nedplockad.



Rabarbersaft!

Publicerad 2010-08-03 21:17:38 i Pyssel&ting,

Trött i benen, torra händer efter att ha hållt på med vatten, klibbiga golv, smutsig spis men otroligt fin och god saft!

Lillasyster kom över med rabarber och socker och jag stod för lite mer rabarber, jordgubbar, kastruller m m. Allt flöt på fint tills mor ringde och en del kokade över... =) Men till slut fick vi ut 2,5 liter färdig saft med smak av rabarber och jordgubbar. Yummie!

 

Ingen pass-panik!

Publicerad 2010-08-02 20:08:27 i Allmänt,

Det gick så bra, så bra, att ta nytt pass! Jag visade mitt körkort och vips! så kom alla mina uppgifter fram på en skärm. De tog kort på mig och mina fingeravtryck, jag skrev min signatur, betalade 400 kronor och så var det klart!
Efteråt träffade jag storasyster i Handens centrum. Vi strosade runt lite, åt mat och träffade på lilla Julia (Minas kompis Cattis dotter). Hon sov dock men var söt ändå!

Kommer ni ihåg planteringen jag höll på med i våras? Den där jag skulle försöka rädda hallonbuskar och vi planterade magnoliabusken? Man kan säga att det har vuxit där i alla fall! Hallon verkar vi inte få några i år men kanske nästa? Jag satte ju även ut lite blomfrön och de har kommit upp fint. Just nu blommar solrosorna!

Dagen efter...

Publicerad 2010-08-01 10:02:49 i Allmänt,

Det var inget party-party igår men vi kom väl hem vid 23-tiden på kvällen. Och det var nästan så att vi rullade hem! Vi hade då ätit hårda kakor, blåbärsbullar, "ekorrbon", kärleksmums och så chokladtårta (som bara smälte i munnen!). Och Hanna öppnade paket. Hon fick allt från blomdekorationer, halsband, kompost, ljuslykta till guldarmband (som dock var för långt så hon måste byta/eller korta av det)! Senare på kvällen när släkten åkt hem så blev det "systerskvaller" - ha ha! Nån gång då och då pratar vi av oss med varandra om kompisar, släkt och inredning =)

Idag är det söndag och M är på paintball-träning i Strängnäs. Och jag ska ut och spreja getingfällor. Ja! Vi hade ju getingmördarna här för nån vecka sedan och sedan dess beter sig de, de som överlevde, som galningar! De kan ju inte "åka hem" så de letar nya bon och mat. Och rakt in i våra fällor. =) Så nu ska jag alltså ut och spreja Radar in i de fällor de fastnat i! Död åt getingarna!

Just det! Glömde kameran hos Hanna igår så bilderna från tårtkalaset får ni vänta på!

Om

Min profilbild

Pyssellina

HEJ! Jag har många idéer, funderingar, frågor och åsikter. En del av allt kommer ni få läsa i min blogg. Det kommer säkerligen också skrivas en del om lilla katten Zingoalla. I februari 2011 kom lille Albert till världen och han är också värd att skriva om <3 Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela