pyssellina

Hiss eller diss?

Publicerad 2010-10-31 18:35:23 i Allmänt,

  
Vit plastgran             Chockfärgade elljusstakar

Ovan föremål finns på Rusta, om någon är intresserad? Ska vi köra en omröstning - skulle ni köpa någon av dem?

Idag har jag varit i Handen med storasyster. Mys! Jag var ute efter ett bar byxor eller en kjol och det blev det förstnämnda. Ett par svarta byxor. Och vi fikade... Och jag köpte en ny smak på Loka - päron och krusbär. Den smakade som glassen Piggelin!

Igår var det mys med mor. Hon kom över på eftermiddagen och jag hade gjort smoothie på apelsin, banan, jordgubbar och lite vaniljjogurt. Jag hade även bakat scones till frukost så de blev uppvärmda i micron också. Nyttig eftermiddagsfika!

I fredags träffade jag lillasyster. Vi åkte och handlade mat på Ica och vi åkte och köpte katthalsband och kattgodis. Vi hann tyvärr inte med någon fika. Sen kom jag hem och då väntade två killar på mig som ville tvätta mina fönster! De blev jättefina, fönstrena alltså!

Ingen sovmorgon

Publicerad 2010-10-29 08:52:35 i Allmänt,

Jovisst är jag ledig idag! Det är fredag! Helg! Men sovmorgon? NEJ!

Klockan ringde som den brukade vid kl 6 och jag och mina sängkamrater steg upp ur sängen (ja, ni får gissa vilka mina sängkamrater är...). Sedan bar det av upp till Handen och lämna in bilen för tvätt - dags för raggarrunda på byn ikväll? =)

Innan jag hämtar bilen ska jag ha mysförmiddag med lillasyster. Vi ska bland annat titta på katthalsband = viktigt uppdrag! Sen måste jag väl åka och köpa smågodis om det kommer några hemska spöken eller häxor och ringer på dörren? Jag tror i och för sig att vår granne skrämmer iväg barnen innan de ens hinner börja fundera på att gå fram till vårt hus?

I eftermiddag ska jag få mina fönster putsade av proffs. Det ser jag fram emot. Mina försök till att tvätta fönster ska bli skönt att slippa se!!!

Häv ö najs viikänd!

Tingelingling

Publicerad 2010-10-26 20:50:30 i Allmänt,

Tack för gissningen, Leffe, om min present. Kanske vi ska hyra en tandemcykel någon gång, du och jag? Undrar vem som tänker trampa, och vem som kommer åka med?

Men rätt svar är


Den mexikanska bolan


Och på ser det ut så här

 



Ni kan googla om den om ni inte vet... Så får ni även veta min hemlighet om varför jag varit lite tröttare än normalt på sistone =)
Inuti bolan finns en liten xylofon och på den dansar en boll och avger ett speciellt svagt ljud när man rör sig. Det närmaste jag kan komma att beskriva ljudet är som på kassetterna jag lyssnade på som barn, med tillhörande bildböcker - "och när du hör det här ljudet ~~~~ så vet att du att det är dags att vända blad"! Kommer ni ihåg?

Kram på er!


En hemlig present

Publicerad 2010-10-23 09:10:51 i Allmänt,

Men alla presenter är väl hemliga så länge inte någon säger vad som är i dem? Min pappa var mästare på att försäga sig om presenter och julklappar. Jag kommer ihåg en vinter när jag önskade mig ett par nya vantar och han säger "ja, men vi köpte ju et par vantar till Lina häromdagen"... Bra jobbat, pappa! =)

Igår kväll fick jag en hemlig present. Paketet såg ut så här


Cirka 10x10 cm stort

Jag öppnade den men innehållet håller jag för mig själv ett tag till - men gissa på ni! =)

Invigning port 73 i Haninge

Publicerad 2010-10-20 09:07:50 i Allmänt,


Vi ses väl ikväll utanför Jula kl 18??
 Enligt säkra källor bjuds det på smörgåstårta =)


För övrigt vill jag bara hälsa alla tjuvar att ni kan ta er i arslet
och att jag inte vill se er i Tungelsta något mer!

(Nej, vi har inte haft inbrott men det har varit flera/för många
inbrott i närliggande områden och i Tungelsta senaste tiden.
Om ni vill läsa mer om det hela kan ni gå in på
http://gsv.haninge.org/ och klicka på t ex Haninge södra)

 

Lypsyl pink original

Publicerad 2010-10-17 21:26:07 i Allmänt,


Hej allihopa!
Ingen har väl missat att det är oktober månad?
Och det innebär insamling dels till Världens barn men även
månaden då det samlas in pengar till
bröstcancerforskningen.

För att ge några kronor dit kan du bland annat köpa



Och till råga på allt så är själva stiftet rosa!

Mardrömsfärd till jobbet

Publicerad 2010-10-15 07:32:12 i Allmänt,

Oj, oj, varningsblinkers måste ju vara den bästa uppfinningen i bilarna? "Ja, det är det enda som fungerar bra i den här f---bilen" sa M när vi stod stilla på Tungelstavägen imorse!

M har berättat om sin lilla vita grisbil som inte riktigt vill fungera men jag har ju trott att han överdriver (eftersom killar är bra på det?) men på vägen till jobbet fick jag det bekräftat - grisbilen håller på att dö!

M skulle skjutsa mig till jobbet då jag direkt kl 12 ska åka med mor och storasyster till gammelmoster Alice som ligger hemma med ont ben. Allt började bra, vi åkte sakta upp på vägen, tog omvägen förbi lillasysters hus så att bilen skulle hinna bli varm innan vi skulle rulla ut på Tungelstavägen. Fritt fram, vi kör ut och 50 meter senare börjar bilen hoppa (HOPPA!) och sen dör den. Varningsblinkers sätts igång och M försöker få igång bilen. Efter en liten stund, som kändes som en evighet, gick den igång och vi kunde åka vidare. "Det här händer varje morgon och chefen fattar inte att bilen är en livsfara"..........

Så vad händer i helgen? Billetande =)

 

 

Strålande nyheter

Publicerad 2010-10-13 20:11:40 i Allmänt,

Samtidigt som jag skriver detta inlägg tittar jag på ett strålande program (eller som en av bönderna sagt "jo, jag har varit på en resa till Tjernobyl och det var ju en strålande resa").

MEN! Den absolut mest strålande nyheten för dagen stod en kollega för. Hon har länge haft problem med den jävla körteln som vill kalla sig sköldkörteln. Idag var dagen D då hon skulle dricka lite radioaktivt för att ta kål på den. Jag erbjöd mig att leka operatör och skära ut den jäveln men hon nappade inte på det. Och det kanske var det som skrämde henne/den/fysikerna på sjukhuset då hon idag fick veta att hon inte behövde inta så mycket radioaktivt. Så på måndag är hon tillbaka på jobbet igen - fit for fight! =) Välkommen!

Nej, allihopa! Nu återgår vi väl till Bonde söker fru?



8 dagar kvar!

Publicerad 2010-10-12 18:50:41 i Allmänt,

Ni har väl koll på vad som händer nästa onsdag i Haninge?

I söndags tog mamma och jag hand om sista omgången äppelsaft. För er som undrar så är den jättelätt att göra, inget kokande utan den ska i princip bara stå i några dygn liksom! Och den blir så klart jättegod! Innan det var vi på kalas - tack för kakorna, bullarna och tårtan, Hasse!

Igår var det måndag och jobb igen. Igår kväll tog jag och mor en promenad. Det var kyligt men skönt att röra på sig. Vi hade tänkt göra det idag också men vi tar varannan dag så imorgon är vi på´t igen!

Ikväll så blir det istället lite städning, tvätta kläder, klippa naglarna, gosa med lilltjejen och tv-tittande!

Söta bilder

Publicerad 2010-10-10 09:59:56 i Zingoalla,

 
Igår kväll var jag och mamma barnvakt till mina småkusiner i Tungelsta. De fick hem en liten katt i somras som fortfarande är ursöt och jättemysig och mjuk. Hon är svår att ta kort på då hon är välidgt mörk chokladbrun och långhårig!


Daniel lyckades vända upp huvudet från sitt spelande


Ja, min lilla tjej är också söt! Titta bara här när hon sitter som en hare? =)

Höstfärger

Publicerad 2010-10-09 08:45:50 i Allmänt,

Tittade nyss på termometern och den visar 5 grader ute. En del blad har ändrat färg och andra blad fallit ner på marken. Men det finaste trädet i min trädgård just nu är detta fläderträd (som är ett fläderträd men inte ett sådant man kan göra saft på?).




Igår var det fredag och jag var ledig. Då var det dags att sila äppelsaften som stått och dragit sig i några dygn hos mor. Av den första satsen fick vi ut 4 liter. Nästa omgång är klar imorgon, söndag.

Kändis på jobbet!

Publicerad 2010-10-07 18:41:25 i Allmänt,

Nu blev ni avis va? Ingen mindre än Casper från Arvingarna var där. Jo, jag snackade lite med honom och så där så vi är typ polare nu! Eller var det "bara" en kille som höll på att dra våra nya telefonkablar som var lik honom? Till och med så lik att vår receptionist trodde att han var släkt med Casper? Ett gott skratt fick vi i alla fall!

Kvällens njutning blir


Nya Marabou sensation Caramel&Crisp

Bonde söker fru

Publicerad 2010-10-06 19:41:19 i Allmänt,



Idag har varit en karuselldag som verkligen gått upp och ner med bra och dåliga nyheter.

MEN! Ikväll klockan 20 måste ni titta på tv4. Missar ni det finns det säkert på nätet att se senare.

Vi ses framför teven!

Krya på dig, Alice!

Publicerad 2010-10-05 19:57:35 i Allmänt,

Tidigare delen av denna kväll har spenderats hos mor. Vi har lagt äpplen i blöt, så att säga... Vi har delat äpplen i bitar, satt de i en hink med några liter vatten och citronsyra som nu ska stå och dra i några dygn. Så på fredag fm kommer det mest troligast att silas och tappas på flaskor - voilà! Äppelsaft på enkelt sätt.

Efter allt trixande ringde vi storasyster. Hon utbrister "har Alice brytit benet?". Hej då till Mina och så ringde vi upp gamla moster Alice. I lördags så hade hon ramlat, mjukt dock på en ris/lövhög, och hade först inte haft särskilt ont men senare på kvällen så fick hon åka in till sjukhuset och det visade sig på röntgenplåtarna att hon hade två sprickor i hälbenet (där hon redan är svag sedan tidigare). Så nu har hon gips i minst 6 veckor. Men hon lät pigg så vi får hoppas att det läker bra!

Kvällens mening: Ta hand om varandra.

Kanelbullens dag

Publicerad 2010-10-04 18:38:49 i Allmänt,



Japp! Än så länge har jag bara ätit EN kanelbulle idag. Men om ett tag blir det ändring på den biten =)
Jag fick ett gulligt sms av mor att det fanns kanelbullar att hämta hos henne. Så nu har jag en påse nere i köket!

I lördags var det trädgårdslördag på Skogs Ekebyvägen. Vi bar in trädgårdsmöblerna och eldade upp kvistar. (Ja, och lite annat smått och gott som vi hittade i garaget som t ex en stol, kartonger, trasig badboll...)

Igår var det tjejdag med familjen och vi begav oss till Kista för Antik- och kuriosamässan. Jag hittade inget fynd men det var roligt att se vad en del saker man faktiskt har hemma är värderat till! På hemvägen stannade vi till på Ica maxi och handlade. Jag och Hanna sprang igenom affären och grabbade tag i det vi skulle ha och satte oss sedan utanför på "pensionärsbänken" och delade på en jordgubbsmilkshake!

Ok, nu är det måndag och kanelbullens dag, som sagt. Hoppas ni alla får en bra vecka!


Argineguin del 2

Publicerad 2010-10-02 09:14:22 i Allmänt,

Oj! Jag har glömt bort att visa er de sista bilderna från vår resa i början av septemer!


Från båten som tog oss till Puerto Rico fick jag en bra bild över hotell! Det är rätt stort med stoor pool, spa, gym, konferens och egen minimarket (som var jättedyr såklart).

 
Från hamnen gick vi sedan upp till centrum och genom en park med enorma palmer. Den till vänster kunde vi säga vad det är för någo frukt/nöt men den till höger är dadelpalm!


Shoppinggatan i Puerto Rico. Måååånga affärer att gå in i! Vi köpte parfymer, souvenirer, sprit och kläder.


Hemma i Argineguin igen tog M och jag oss en promenad. (Jag missade att ta kort på marknaden vi var på. Där fanns allt och vi köpte bland annat mer souvenirer och inhemsk honungsrom.)

 
På strandpromenaden vid hotellet fans det rätt många krabbor som solade på stenarna!

  
Bilder tagna på bussen på väg till flygplatsen.

Om man vill ha det lugnt och skönt och bra mat så kan jag verkligen rekommendera att åka dit! När vi stod på Arlanda och väntade på vårt bagage så tänkte vi nästan åka iväg igen - men på nya äventyr? Ja, väskan var ju liksom packad, det var bara att boka nya biljetter och ringa Tomas och säga att han får fortsätta vakta Zingoalla =)



Fredagsskoj!

Publicerad 2010-10-01 18:56:41 i Allmänt,

Idag har vi (faktiskt) skrattat på jobbet! Jag vet inte om man blir "sjuk" av att jobba i vården men det vi skrattade åt var en patient som legat död typ sedan i februari i sin lägenhet. När de skulle konstatera dödsfallet så kunde de liksom inte avgöra vem det var riktigt så de fick skicka iväg honom som mumie (okänd)... Najs. Blev ni sugna på fredagsgodis nu?

För att prata om nåt annat så var jag inne på fejjan nyss. Min lilla kusin Elvira är i skrivande stund på sitt första skoldisco! Moster Maja har lagt ut en bild på henne också och hon ser såååå stor ut! Usch =)

Om

Min profilbild

Pyssellina

HEJ! Jag har många idéer, funderingar, frågor och åsikter. En del av allt kommer ni få läsa i min blogg. Det kommer säkerligen också skrivas en del om lilla katten Zingoalla. I februari 2011 kom lille Albert till världen och han är också värd att skriva om <3 Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela