pyssellina

Ursäkta mig...

Publicerad 2010-05-31 18:37:28 i Allmänt,

Men det blir inget roligt inlägg idag. Jag har fått stressutslag runt nacken som börjar sprida sig mot halsen. Det är ett tecken på att något är fel? M och jag har lite att ta itu med... (läs diverse skyltar, "hotbrev" och planteringar som tydligen ska grävas upp).

Välkommen tillbaka en annan gång!


(Vi gömmer oss ett tag...)

Proppmätt!

Publicerad 2010-05-30 22:31:20 i Allmänt,

Igår åt jag mycket mat och onyttigt. Och det har fortsatt idag. Chokladtårtan från igår blev på något sätt uppäten av Leffe och mig idag...


Chokladtårta

Kom hem nyss från mor där vi ätit middag. God soppa med hembakat bröd och sedan Kronprinsessparets frysta gräddtårta, hembakad rabarberkaka och även nygjorda kanelbullar! Proppmätt var ordet...

Här i Tungelsta så kom det världens oväder mitt på dagen. Det öste verkligen ner! Och när man tittade ner på marken var det vitt av allt hagel som kom också!



Innan Leffe åkte hem så pysslade vi lite tillsammans - mysigt. Vi gjorde bland annat ett armband till hennes mor. Hoppas hon gillar det? Bild kommer senare någon dag... Jag kommer även lägga upp bild på den omtalade skylten som granngubben satt upp...

Har ni uppmärksammat er mor idag?

Turkisk peber och dip

Publicerad 2010-05-30 11:51:56 i Allmänt,

Vi började gårdagkvällen med att äta fondue (kött-) med bröd, sallad och hemmagjord bea-sås. Gottigott! Till efterrätt lite senare blev det chokladtårta (bild kommer på den senare, jag orkar inte gå till övervåningen och hämta sladden som behövs för att föra över bilder).
Vi färgade håret också! Det blev fint. Vi var smarta nog att göra det innan vi hade druckit för många glas vin... =) Medans färgen var i håret satte vi på ansiktsmask. Så nu jävlar! Är vi snygga! Tånaglarna fick lite färg på sig också (dock inte samma till håret, nej, nagellack kallas det).

Nu är det då morgonen efter. Vi gick och la oss alldeles för sent och var rätt hungriga när vi vaknade. Leffe är nog alltid snäppet hungrigare än vad jag är. Hennes frukost är alltid så god också... Idag består den av turkisk peber och dip. Och några bitar chokladtårta.

Nu ska jag måla naglarna. Efter det ska vi ut och jobba i trädgården innan det blir middag hos mor ikväll. GRATTIS mor!

Catfight!

Publicerad 2010-05-29 14:51:38 i Allmänt,


Idag har vi tagit sovmorgon. Det blev endast 2 glas vin igår kväll men det var skönt att sova ut! För några timmar sedan så hörde vi katter som "skrek" utanför på altan. Vi sprang dit och kollade och där satt Zingoalla i godan ro. Någon som hade bråttom därifrån var Sigge (Hannas kille). Han har lite svårt ibland att förstå när andra katter inte vill leka liksom. Och han kanske är en tjejtjusare men definitivt ingen "Don Juan"... Sigges päron får titta på honom ikväll om han har några rivmärken! Och killarna får ju passa sig - Zingoalla har en:


That´s right! En "pickadoll"!

Om ett tag så ska jag hämta upp Leffe. Vi ska åka och handla lite mat och sedan hem till mig för en SPA-kväll! Ansiktsmask, vaxa ben(?), färga håret, måla naglarna med mera. Vi får se om ni känner igen oss efter ikväll? =)

Tack förresten för alla kommentarer ni skriver! Det är jätteroligt att få feedback på min lilla blogg!
KRAM till er och ha en skön lördag! (För nu behöver man ju inte bänka sig framför tv:n då Sverige inte gick vidare till ESC-finalen...)

Hur orkar man?

Publicerad 2010-05-28 18:30:32 i Allmänt,

Hur orkar man som gammal människa (läs gubbe) och dessutom blind(!) hålla på att trakassera sina grannar? När vi flyttade till vårt hus för 5 år sedan trodde vi att livet skulle roligt, skönt, häftigt med mera.
Men snart därefter så började han stänga av vägen där vi har servitut att köra på, sätta upp vita stålpinnar längs vägen så att vi knappt kan backa ut från vår tomt, hotbrev om att vi måste sätta upp pinnarna igen efter att vi tagit ner dem för att just kunna backa ut från tomten med mera. De första åren satt pinnarna endast uppe på vintern men senare år har de suttit där året om.
I vintras en tidig morgon när M och jag skulle iväg till jobbet (kommer ni ihåg att det var väldigt mycket snö denna vinter?) gled M med firmabilen ner över en pinne. Han kom inte loss och pinnen hade kilat sig fast under bilen. Det slutade med att vi fick hämta en metallsåg och såga av pinnen och sedan gräva upp bilen som kört fast i snön. Vem ska ersätta skadorna på bilen och arbetstiden vi båda förlorade?
I måndags när vi kom hem låg ett nytt kuvert i brevlådan (läs tidigare inlägg). Det handlade om att vi skulle sätta upp någon pinne, som vi tydligen tagit ner, och sätta upp lappen som satt på pinnen igen.
Idag när vi kom hem så sitter det en skylt på tomtgränsen där det står en del trevligheter... Får se om jag smyger mig ut senare och tar kort på den =) (Eller rättare sagt, ta kort på den kommer jag att göra som bevis förr eller snare men jag får se om jag orkar ta mig ut ikväll.)

Jag har satt in en vinflaska i kylen - mums! M har tänt grillen så det börjar lukta gott!

5-minuters-shopping

Publicerad 2010-05-27 19:58:22 i Allmänt,

På mindre än fem minuter så blev jag 300 kronor fattigare. Jag hade stressat från jobbet (slutade 14) upp till Handens centrum. Väntade, väntade och väntade på Handelsbanken för att kunna lösa ut kontanter till jobbets handkassa. Väl klar där inne så hade jag hela fem minuter på mig att gå runt i affärerna innan jag skulle till min massör (som är en tjej men massös låter inte så bra?). Jag sprang i alla fall in på H&M och greppade tag i en kortärmad ljus blus och denna, lite längre, blus:

Den är rätt cool, om jag får säga det själv. Behålla eller lämna tillbaka?

Massagen var lika oskön som vanligt. Idag var jag lite stelare i nacken än vad jag brukar vara.. Kan det ha något att göra med att vi idag bytt journalsystem på jobbet och allt är helt förvirrande? Som sekreterare innebär det till stor del att skriva journaler. Men om jag inte kommer på hur man ska göra, får jag sparken då? Och jag ska jobba till 17 imorgon fredag. Ja, jag får väl sitta och fila naglarna som vanligt =)

Fullmåne

Publicerad 2010-05-26 22:58:54 i Allmänt,

Visst är det så att fullmåne sätter fart på hjärnan? Har ni tittat ut ikväll? Min ser ut så här:


Bilden är tagen genom fönstret på övervåningen så bilden är något suddig.

Ikväll har jag varit ensam några timmar. M har varit iväg och tittat på någon paintballgrej. När jag är ensam så går tankarna runt i mitt huvud. Det är ju liksom en person som fattas i mitt liv... Jag har sett en grej som jag tror jag ska beställa, som handlar lite om den personen. Ni får se när den kommer!

Blir ni "konstiga" när det är fullmåne?

Inredningstips

Publicerad 2010-05-26 21:17:30 i Pyssel&ting,

Jag tog en promenad efter maten. Då snubblade jag över dessa rabarber. Jo! Det är sant! De låg där bara!



Nää, det är Hannas rabarber! Jag svängde förbi deras hus på hemvägen. Undrar om det blir någon god paj...?

Jag passade på att kolla in deras nya kök och fick tillåtelse att ta kort och lägga upp här =)


Vita skimrande liggande plattor.



Spisen står i ett hörn och detta är bakom. Turkosfärgad mosaik.

Jättefint, vitt och modernt, eller hur?

Grannbytardag?

Publicerad 2010-05-25 18:40:31 i Allmänt,

För ett tag sedan så var det Bokbytardagen. Jag tänkte att jag skulle anordna något liknande med ens grannar. Alltså att byta bort dem. Var och en kan få gå upp på scen och prata "väl" om sin granne så får vi se om någon tycker det verkar intressant och så kan man göra ett byte? DET LÅTER TOPPEN!!!

För jag säger bara ett ord (med stora bokstäver) G-U-B-B-E. När jag kom hem idag efter jobbet så säger M "titta på bordet vad som ligger där". Ett vitt kuvert där det står våra namn på.

Det var ett tag sedan vi fick ett sådant kuvert. Det var säkert ett år sedan sist. Jag har sparat alla dessa fina kuvert i en låda. De kan vara bra att ha i framtiden, så att säga.

Vad det stod i brevet som låg i kuvertet? Inget trevligt.

Dagens fråga: Är ni vänner med era grannar?

Kungsnejlikrot

Publicerad 2010-05-25 13:50:43 i Allmänt,

Min mor har idag kommenterat mitt inlägg om Malmbergsblomman. Hon skrev "nejlikrot" men efter lite sökningar på www.google.se så kommer jag fram till att den till och med heter Kungsnejlikrot då den är orangefärgad. Det finns gula och röda också men de heter Praktnejlikrot.

Så! Det var dagens ord!

För övrigt så kan jag berätta att det regnar här i Jordbro idag. Men A21-killarna (inte så lyckade människor) klipper gräset ändå. Det står säkert att de ska göra det i dag på schemat - och då gör de det...
How high IQ do you have?

Min födelseort

Publicerad 2010-05-24 21:31:18 i Allmänt,

Först ska jag börja med att kommentera mitt tidigare inlägg idag. Sommarväskan! I love! Den är perfekt stor, rätt färg, lättöverskådlig när den är öppen(lagom djup). Det finns nog bara en negativ sak med den - inget mobilfack. Men så har den också några år på nacken. (Det var bara den jag ville visa. Allt annat som kom med på bilden kommenterade jag bara för skojs skull...)

Nu till inläggets rubrik. Malmberget.

 

Därifrån kommer denna sköna blomma. Den blommar redan nu och jag ville ta kort på den och visa er innan regnet förstör den mer. Visst är den fin, Malmbergsblomman? Mamma, vad heter den egentligen? Eller vet någon annan?

Rädda barnen-mötet gick bra förresten. Jag ska bland annat vara med på Haningedagen 21 augusti på Rudan. Ni kommer väl dit?

Dagens outfit

Publicerad 2010-05-24 18:33:30 i Allmänt,

Så här ser jag ut idag:


Sommarväskan är framme, uppvikta Magic-jeans från KappAhl, silverfärgade gympaskor.

Nu ska jag och Mina iväg på Rädda barnen-möte i Handen. Hörs senare!


Typisk pysseldag

Publicerad 2010-05-23 18:30:05 i Pyssel&ting,

Idag har det regnat lite om vartannat och då blev det pysseldag i vårt hus! Vi åkte först till Bauhaus och handlade några rollers (ska måla om lite hemma) och färgpigment till betonggjutning.
Ni vet att jag skrev att Mina och jag gick in på Panduro när vi strosade runt i stan förra veckan? Jag kom bland annat hem med lite nya pärlor och av dem har jag gjort detta smyckesset:

 
(Klicka på bilderna för att förstora)

Det är alltså aprikosa små glaspärlor. I armbandet så är det tre olika större pärlor i liknande färg och i halsbandet är det aprikosa pärlor blandat med rosa pärlor. Halsbandet är även det gjort av elastisk tråd så "one size" gäller! Jättesött eller vad tycker ni? Passar både stora som små!

Till salu om någon vill köpa =)

Jag har idag också lagt ut vår Expedit bokhylla från IKEA på Blocket. Var så god och köp =)

Glimtar från trädgården

Publicerad 2010-05-22 19:48:22 i Pyssel&ting,

Hej lördagskväll och grillat, äppelpaj till efterrätt och sedan ....

Från trädgården:

 
Magnolian!

 
Rabarberblad i betong! De små söta näckrosorna är present från svärmor.

Och nej, Hanna. Inget här i livet är gratis! Det kommer göras fler blad av olika format och sorter i sommar så det är bara att ropa "till" om man är intresserad. Antingen får man hjälpa till med själva görandet eller pay money =) M sa idag att man på Bauhaus kan köpa färgpigment att ha i när man t ex gjuter i betong.
Skulle det vara coolt med blåa rabarberblad eller någon annan färg?

Sommardrink

Publicerad 2010-05-22 15:14:01 i Allmänt,

Svetten rinner och jag kände att det var dags för lite svalka. Och som på beställning kom detta:


Moln

Då gick jag in och gjorde jordgubbs- och kiwismoothie:


Vänd på huvudet åt höger och titta...

Jag har nu grävt upp några irisplantor och grävt ner dem på ett annat ställe. Bland dem ska jag så kattmynta eftersom Zingoalla älskar att lura bland dem(i iris alltså).

Har ni tagit något dopp än denna sommar?

Busringning?

Publicerad 2010-05-22 09:25:20 i Allmänt,

Jag antar att det var det jag råkade ut för igår eftermiddag? Jag höll på att dammsuga och hörde att mobilen ringde. Jag missade så klart samtalet, som jag såg var från skyddat nummer. Sekunderna senare så ringde på hemtelefonen, också från skyddat nummer. Jag slänger mig på telefonen och konversationen går så här:

Jag: Hej, det är Lina.
Okänd kvinna: Hej Lina, kan jag få prata med Oumar?
Jag: Eeh, ursäkta?
Okänd kvinna: Ja, har du Oumar där?
Jag: Nej, det bor ingen sådan här.
Okänd kvinna: Men känner du honom?
Jag: Nej.
Okänd kvinna: Okej, då ringer jag Mirco.

Klick. Så var samtalet över. Tankarna gick i mitt huvud under samtalet runt då vi har en läkare på jobbet som heter just Oumar. Men kvinnan ringde på min privata mobil, och inte på tjänstemobilen, och sedan direkt hem... Hmm. Efter några minuter ringde jag M för att kolla läget. Nej, han hade inte fått något samtal. Och fram till nu har han fortfarande inte fått något konstigt samtal.

Vem av er var det som ringde??

Glimtar från trädgården

Publicerad 2010-05-21 16:17:27 i Allmänt,

Bilder från dagens trädgård:


Visst är det roligare att hänga upp nytvättade kläder om man har söta klädnypor? Dessa kommer från en kinesisk affär på Söder.


Bellis. För oss är de snart som ogräs i gräsmattan men de är ju jättesöta ändå! Vi måste klippa gräset i helgen igen så jag njuter av dem nu!


Grattis till mig!

Publicerad 2010-05-20 21:06:37 i Allmänt,

Hur i alla Guds dagar kunde jag glömma att jag har namnsdag idag? Ingen som vet, ingen som vet! Jag heter Lina. Tills för några år sedan hade jag alltid namnsdag 20 maj, och jag påminde gärna många om det... Sedan bestämde något (säkert statligt) verk att man skulle ta bort massa namn ur almanackan. Man (för det var säkert män?) bestämde att bland annat ta bort Lina. Men ja! Vi behåller riktigt populära namn som t ex Torkel!!!
I alla fall. Min storasyster kom ihåg denna dag och jag fick den här fina blomman av henne:


Den passar perfekt på köksbordet till mina lila bordstabletter och gardiner med lila blommor på! Thanx! Och tack för promenaden och sällskapet - treeevligt!

Promenad- och cykelkompis

Publicerad 2010-05-19 21:51:37 i Allmänt,

Jag älskar mina systrar nästan hela tiden! MEN för några veckor sedan berättade minstingen att hon fått en ny cykelkompis. Va? Jag har ju bara frågat och frågat henne om hon vill ut och cykla. Men det har aldrig passat för hennes del. OCH igår berättade äldstingen att hon fått en promenadkompis. Va? Jag har ju bara frågat och frågat henne om hon vill ut och promenera med mig.
Jag vet inte om de fått dåligt samvete eller något men idag har jag faktiskt varit ute och cyklat med Hanna! Det var roligt för vi var lika dåliga båda två! Och imorgon kommer Mina till mig för middag och promenad! De kanske tog åt sig av kärleksinlägget tidigare om att jag älskar dem? =)

Anyway. Jag tänkte att jag skulle fota magnolian(som slagit ut!) lite senare idag. Men det blev visst kväll och själva blomman drog ihop sig. Så det får bli en annan dag!

Nu är klockan typ 21,50 och det är onsdag och om tio minuter är det 50 minuter av tystnad som gäller igen.
Dagens fråga: Var försvinner alla dagar?

Trädgårdsprydnader

Publicerad 2010-05-19 19:07:01 i Pyssel&ting,

Det skulle regna i Stockholm i eftermiddag, enligt SMHI. Jag tog på mig riktiga jeans, gympaskor, regnjacka och hade paraplyet i väskan. Kom det något regn? Nej! Stekhett blev det istället.
Jag och en kollega åkte in till söder efter lunch. Vi skulle på kurs i vårt kommande journalprogram, Take Care. Och inte blev vi klokare efter kursen heller?? Hoppas det tar sig när vi väl börjar jobba "skarpt" med det nästa vecka...

Daggkåpa, vinbär och t ex rabarber har perfekta blad att göra små betongblad av. Jag roade mig med det en del förra sommaren och det blir nog en del i år med. Några små exempel på sådana är:

   

Till salu om någon vill köpa =) Söta att sätta t ex ett värmeljus i och så har man *vips* en utomhusljusstake? Man kan även måla dem.
Jag har även gjort rabarberblad. Bild kommer på det en annan dag!

Växtprojekt

Publicerad 2010-05-18 20:54:03 i Pyssel&ting,

Jag måste ta mig i kragen igen. En stund här på vårkanten var jag duktig och tog mig ut om kvällarna. (Vilket för övrigt verkligen är skönt då huvudet rensas på tankar..)
Ikväll tog jag mig dock ut till trädgården igen. Det blev pysslande av blomfröna jag odlat inomhus.

Resultatet:



Jag vet! Det ser inte mycket ut för världen just nu men jag hoppas att de växer på sig... Det är luktärter som jag har tänkt ska slingra sig runt pinnarna och sedan SKA det växa upp pysslingkrage i mitten.
Vad har ni för växtprojekt?

OB-tillägg?

Publicerad 2010-05-17 22:17:35 i Zingoalla,

Idag har det varit härligt väder här i Stockholm igen. Det var såå befriande att komma ut från jobbet när klockan slog 17. Efter middagen blev vi lite sega och tog en after-dinner-tupplur (nytt uttryck?) och gick ut lite senare för att jobba i trädgården.
Vi sådde lite gräs på kala fläckar, gödslade blommor och potatislandet och rastade katten. Vi tittade, som ett gammalt par som är stolta över sin trädgård, på knopparna på äppelträden, knopparna på magnolian (ja, den slår snart ut och då blir den fotograferad) och alla hundratals gullvivor som står i blom!


Zingoalla i äppelträdet för 2 år sedan.

Ett gott skratt förlänger...

Publicerad 2010-05-17 10:38:14 i Allmänt,

... livet! Visst är det så! Och vi har skrattat i helgen! Vi har skrattat åt varandra (gamla skolfoton), vi har skrattat med varandra och känt att vi är en familj!

(Här skulle det ha varit coolt om jag lagt in en bild på oss allihopa men det får bli en annan gång!)

I love you all!

Ont i kroppen

Publicerad 2010-05-16 17:02:00 i Allmänt,

Träningsvärk, skavsår i händerna och dammig idag med!

Vi började dagen med att köra allt skräp till SRV i Jordbro.


Det här var första vändan. Det blev en till lite senare...

När man åker till SRV har man jättesnygga kläder på sig och har sminkat sig till max. Då vill man verkligen träffa på folk man känner. Dagens första besök gynnade ut i att möta Anna (hej förresten! det var jätteroligt att träffa dig!) och M:s pappa.

Idag till lunch/middag fick vi grillade hamburgare på rostbröd (vilket var en succé då det är billigare att köpa och de smular inte lika mycket!). Tiger vilade bland kartongerna idag med, han höll på att skickas med på släpet några gånger?



Jag ska nu bjuda på några bilder av det städade förrådet. Lägg märke till de tomma hyllorna som innan varit proppfulla med påsar och kartonger!

  

Alla vi tjejer har varit jätteduktiga och jobbat hårt! Tack till Menne också som höll upp soppåsar! Vi ses på jobbet på måndag =)
Måste också säga att M jobbat fint i helgen. Han bland annat klippte gräset igår och laserade altanen. Well done!

Dagens fråga: Har ni något förråd ni skulle behöva rensa?

Solskenskatten

Publicerad 2010-05-15 20:59:59 i Zingoalla,

Dagens Zingoallabild



När jag kom hem så laserade M altanen och Zingoalla tittade på! "Det är skönt att se på när andra arbetar."

Storrensning hos mor

Publicerad 2010-05-15 20:47:44 i Allmänt,

Solbränd mot min vilja, tonvis med skräp och pizza till middag! Jag glömde nostalgitripparna!

Vi har rensat bort gamla kläder (till Myrorna), slängt trasiga och omoderna saker och sorterat leksaker och papper.


Det här är en groda som hoppade runt bland sakerna i förmiddags. Bilden läggs upp på begäran av syster H.


Det här är efter halva dagen. Tänk er dubbelt så mycket skräp och kartonger och allt!


Vänd på datorn =) och se söta Tiger som vilade sig i en av kartongerna mitt bland allt!

Hoppas ni haft en solig och varm dag - det har det varit i Tungelsta! Nu ska jag nog hoppa in i duschen då jag känner mig lite dammig...

Sommarvärme?

Publicerad 2010-05-15 09:23:36 i Allmänt,

Hej alla! Nu drar jag iväg till mor och städa förråd. Fick precis ett sms av storesyrran att hon var sen - som vanligt. =)

Zingoalla mår bra, för alla som undrar... Hon var som sagt ute hela dagen igår och gick ut för cirka en halvtimme sedan, full av liv!

Undrar om M har klippt gräsmattan tills jag kommit hem?

Ja, just det. Av det fina jag köpte på Panduro igår blev det bland annat ett armband. Bild kommer senare!!

Ha en underbar lördag allihopa!

Sommarkruka

Publicerad 2010-05-14 17:55:24 i Pyssel&ting,

Tänkte lägga upp några bilder på en kruka jag gjort. Den är gjuten i betong, vitmålad, och pyntad ovanpå med grön sjösten och runt om olika färger av blå och grön mosaik.

  

Till salu om någon vill köpa =)

Turist i stan

Publicerad 2010-05-14 15:47:21 i Allmänt,

Jag och Mina gick först till Kungsträdgården för att titta på de härliga blommande rosa träden:

 

På ett annat ställe i Kungsan hittade vi tulpaner i alla dess färger:

 

Utanför moderna museet på Skeppsholmen träffade vi på dessa filurer:

 

Efter rundvandringen i stan blev det fika med varma scones och philadelfiaost och marmelad. Mums! Självklart blev det ett besök på Panduro också! =)

(OBS! För att se bilderna i större format kan du klicka på dem!)

Ute i det fria!

Publicerad 2010-05-14 07:57:10 i Zingoalla,

M jobbar några timmar idag också så hela familjen vaknade av hans väckarklocka - tidigt. Zingoalla har sovit bredvid mig hela natten förutom 2 gånger då hon gått och valsat runt... Idag verkar hon piggare och ville absolut inte gå på lådan inne hur mycket vi än försökte. Hon ville ut! "Hennes vilja är vår lag" så nu är hon ute. Men hon trippade försiktigt och tittade sig omkring väl ute... Varför är man så nojjig?

Om cirka en timme ska jag bege mig hemifrån och in till stora staden. Jag och Mina ska ta strosa runt lite (läs powerwalking?). Jag tar med mig paraplyet ifall han tänkte öppna portarna där uppe... Hörs senare!


Zingoalla som bebis

Hjärta av betong?

Publicerad 2010-05-13 18:06:08 i Pyssel&ting,



Rosa glasmosaik på hjärtat och runt om lila glasmosaik. Fint att ha som ljusfat med värmeljus på eller varför inte som dekoration i trädgården?
Till salu om någon vill köpa =)

"Sov lite så blir det bättre"

Publicerad 2010-05-13 18:03:18 i Zingoalla,

Uppdatering om Zingoalla:
Hon har sovit mycket idag med. Hon har ätit lite mat och sen velat gå ut. Men det har vi sagt nej till. Hon får vara inne idag i alla fall. Nu får vi även röra henne lite mer, men inte svansen. Där har hon en knöl/bula/svullnad.

Jag har rensat ogräs och fixat i stora rabatten. Jag har grävt upp en ros (som inte ska vara i en rabatt då det verkar vara en klängros?) och planterat om den i häcken. Får se om det blir några blommor på den om man inte hela tiden klipper av skotten som blir...

Strax ska jag börja med middagen. Det blir troligen grillad Flintastek, pommes, sallad med fetaost och keso till. Gott!

Kattvakt

Publicerad 2010-05-13 09:06:29 i Zingoalla,

M åkte just iväg för att jobba några timmar idag och jag ska vara hemma och vakta Zingoalla. Hon har sovit typ sedan hon kom in i går kväll. Hon har kissat i lådan vilket är bra men hon har inte ätit mer än 3 små mumsbitar nu på morgonen. Jag har ringt Bagarmossens djursjukhus och de sa att vi är välkomna men att det är helg vilket kostar lite extra och att man kan ha lite "is i magen". Idag har vi fått röra henne lite mer dock. Det verkar som att det är svansen hon har ont i. Men hon kan röra på den. Har någon ryckt henne i svansen?? Men var är då halsbandet?

Hoppas i alla fall att just DU får en bra dag. Här i Stockholm regnar det inte så vi hoppas att solen tittar fram under dagen!

Linas chokladmuffins

Publicerad 2010-05-12 20:37:45 i Allmänt,

God middag avklarad, nybakade kladdiga chokladmuffins nyss uttagna ur ugnen = LEDIG!!

Se hela bilden








Och ikväll är det True blood!! (Se tidigare inlägg om 50 minuters tystnad.)
Just det! Måste berätta om min lilla skatt Zingoalla också. Hon kom in när jag höll på att steka köttfärs, eller rättare sagt att hon försökte komma in genom luckan. Hon hade inget halsband på sig, såg lite moloken ut och sprang iväg när jag närmade mig henne väl inne. M fick tag på henne och lyfte upp henne och det gillades inte. Hon morrade åt oss och ville inte att vi tog i henne. Vad har hänt? Om ändå hon kunde tala... Just nu ligger hon och sover nere i soffan och man får klappa henne på huvudet men ingen annan stans, då morrar och fräser hon. Vi har stängt luckan för kvällen och får se vad hon "säger" när hon vaknar. Mammas lilla sötnos! Fortsättning följer...

Hoppas dagens väder håller i sig imorgon!

Lill-lördag!

Publicerad 2010-05-12 11:05:27 i Allmänt,

Idag, om någon onsdag, så är det väl ändå lill-lördag? Alla, förutom de som jobbar i t ex affär?, är lediga imorgon! Jag har turen att ha min lediga fredag på fredag också så det blir långhelg! Jippi! Skönt! Skitskönt! Trevligt! Städning i mors förråd på schemat! (Kanske inte lika roligt men nödvändigt. Men mamma! Jag har väl inga kartonger där så jag behöver kanske inte hjälpa till?)

Och eftersom det är lill-lördag så tänkte jag slänga in några snurriga journalgrodor:

Det senaste spermaprovet är aldrig taget.


Detta var de patienter som blev liggande på mitt skrivbord.

Vitsippsfält

Publicerad 2010-05-11 20:27:29 i Allmänt,

Är de inte härliga? De söta små vitsipporna som på de flesta ställen bildar hela vita hav! Längs dagens promenadstråk fotades dessa fält





Förresten! Har jag berättat om typ för någon vecka sedan när M och jag skulle ut på kvällen i trädgården och såg två mystiska människor i grannans vitsippsbacke? Vi trodde först inte våra ögon när den ena personen låg ner bland blommorna och den andra kastade blommor över henne. Sedan bytte de plats. M och jag tittade på varandra och undrade när de skulle få syn på oss... Men de konstiga personerna brydde sig inte om oss utan gjorde om proceduren några gånger innan de gick vidare efter vägen. När de kom närmare såg vi att det var mor och dotter. Härligt med folk som njuter av våren!!

Omgjord väggklocka

Publicerad 2010-05-11 17:56:41 i Pyssel&ting,

I helgen nämnde mamma att hon var trött på sin väggklocka i matrummet. "Fint, jag tar hem och fixar till den" sa jag. Resultatet blev





Det var en billig klocka i mörkbrunt trä. Nu är det en träklocka med söta rosa små blomrankor på. Även på urtavlan där märket fanns så sitter nu istället en blomranka.

Vad tycks? Mamma blev glad i alla fall och den sitter nu uppe på väggen vid matbordet igen!

Rörigt i bilen?

Publicerad 2010-05-10 20:59:13 i Allmänt,

En fråga: Har ni det städat i bilen? M blir galen på mig om jag lämnar så mycket som en tablettask i bilen så jag tror att vår brukar vara ren (förutom katthår och damm?). Ikväll har jag premiäråkt Hannas bil och i den ser det ut så här:


En coca cola-burk, ett äppelskrutt, en öppnad kexchoklad och en urdrucken Red bull-flaska importerad från Thailand.

Men så här fin är den för övrigt:


Bra köp, tjejen!

Dagens fråga: Har ni det städat i bilen?

Paintball i Uppsala

Publicerad 2010-05-10 18:28:09 i Allmänt,

Igår, söndag, fick jag följa med M och Sean till Uppsala och kolla på paintball. Fast jag inte spelar (och har aldrig gjort) så får man nästan en adrenalinkick! Undrar då hur killarna kände, som bara fick titta på igår? Det är inte riktigt som många tror - att man är ute i skogen i stora lag och skjuter på varandra? Ja, man är på lag med 5 deltagare. Nej, man är inte i skogen. Och det finns regler som man måste följa. Lagen börjar på var sin sida av banan och det gäller alltså att skjuta ut det andra laget. Det finns flera domare på plan som kontrollerar om någon blir träffad. Det finns cuper som arrangeras, så som den vi tittade på igår.
Tänkte lägga upp några bilder på hur det kan se ut. På just dessa bilder är det tjejer som spelar, Fat Ladies Charm! =)


Vid start står man vänd med "pickan" mot staketet.


Sedan är det bara att gömma sig och skjuta!

Grön hackspett

Publicerad 2010-05-09 19:33:48 i Allmänt,

Nej, ingen gissade rätt vad det var för något som gjort de konstiga hålen i trädet! Rätt svar är rubriken -
Grön hackspett eller Gröngöling som den också kallas.



Visst är den fin?

50 minuter av tystnad

Publicerad 2010-05-08 11:01:26 i Allmänt,

Ja, jag tittar en del på tv. Men som sagt, det är min avkoppling. Men något program jag inte kan koppla av till när jag tittar på så är det True blood. Den serien har ni väl alla sett något av eller hört talas om? Vampyrserien.. Den går på onsdagkvällar kl 22. M är lika inne i den som jag och det är nog de enda 50 minuter vi tittar på tv tillsammans och är tysta. Vi (kärleks-)bråkar inte, vi pratar inte jobb och vi pratar inte om allt vi måste göra.

Nu är det också tyst här hemma. M har åkt till Uppsala med sin bror för att titta på paintball. Jag har massor med saker jag skulle behöva göra men jag tror jag börjar med att åka och handla mat. Mat måste man ha, liksom.

Förresten! Gröna Lund har slagit upp portarna! Vem vill åka dit med mig? Jag bara måste dit i år då det var flera år sedan sist! Åka karuseller, inte gå i Spökhuset och en massa sockervadd?

Kättingflygaren
(bild lånad från Gröna Lunds hemsida)

Ååh, vilken känsla! MEN! Var är Vikingagungan? Jag hittar inte den på deras hemsida! Hjälp!

Irriterande läkare

Publicerad 2010-05-07 18:51:11 i Zingoalla,


De är ett folk för sig - läkarna. Jag fick för någon månad sedan ett mejl om en kannibalhistoria. I korta drag så handlade den om kannibaler som jobbade på ett sjukhus. Allt fungerade bra i flera veckor tills chefen kommer in till dem och frågar var sekreteraren är. Ledaren i gruppen utbrister då "Men gubbar, vi har ätit personal här i flera veckor men jag sa tydligt att ni INTE fick röra sekreteraren".
Slutsats? Don´t mess with the secretary!
En läkare på jobbet var irriterande tidigare i veckan då han tror att han kan styra och ställa med oss. Jag "satte dit" honom genom att lite fint förklara hur allt fungerar. Strax innan vi skulle hem idag så gick jag in till honom och frågade om en Waran-ordination (blodförtunnande medel) och istället för att säga "den har jag tagit hand om" så säger han "gå och titta i journalen om det är ordinerat". Visst, jag går tillbaka till min dator och kollar läget och får se att han skrivit en anteckning om att han pratat med patienten i telefon tidigare idag. Usch. Tråkig attityd. Hmm, undrar vad jag ska hitta på för jäkelskap till honom nästa vecka? =)

Nu är det i alla fall helg och M ska åka till Uppsala och kolla på paintball. Jag ska, om det inte regnar, ställa mig på knäna i sista rabatten. Regnar det så får det bli inomhusjobb och det behövs nog det också? (Var är vår polska som ska städa???)



That´s right Zingoalla - lipa till irriterande läkare och till att städa!

Gullig fredagsfräckis

Publicerad 2010-05-07 11:58:22 i Allmänt,


Nu är det fredag och om några timmar ledighet för min del. Tänkte börja helgen med 2 gulliga fredagsfräckisar:

Johannes 4 år kommer med en BH:
- Mamma, här har du ditt bröstfodral!

Efter ett antal avsnitt av julkalendern Pelle Svanslös (m Björn Kjellman) säger Johannes fundersamt:
- Mamma, jag har min svans bakofram.

Ha en skön fredag allihopa!

Det hemliga trädet

Publicerad 2010-05-06 20:45:34 i Allmänt,

Jag berättade igår om det konstiga trädet som kanske egentligen bär på en hemlighet? Mamma tog med mig på en gropig, och full med slingrande rötter och grenar, stig som ledde till detta:





Flera hål i olika storlekar och former. En del så djupa som till mitten av trädet. Vad tror ni det är för något som gjort det? Svaret får ni imorgon! Den som gissar rätt vinner en blomplanta (solros, luktärt eller pysslingkrage)!

Ang mitt insektsbett (vilket det troligen är) så fick jag en bakteriedödande kräm av "min" läkare på jobbet. Smörjer in 3 gånger dagligen så får vi se om det går över. Det är fortfarande svullet och rött.

Nyss var Sigge här på besök, men nu med sin mamma och pappa (läs syster Hanna med pojkvän). De ville ha hjälp av M att skära en kakelplatta. Zingoalla tittade iakttagande på detta svek av mig att prata med honom
- en killkatt...

Journalgroda

Publicerad 2010-05-06 10:58:24 i Allmänt,

Jag sitter på jobbet men tappade för tilfället arbetslusten så här kommer något roligt istället (som jag hittade på www.avigsidan.com)!

"Patienten talar ej svenska. Kommer till avdelningen, har medföljande tok."

Denna groda har säkert jag också skrivit någon gång? Så många tokar och tolkar vi har på vårdcentralen...

Senare i eftermiddag/kväll kommer det dyka upp bilder här på bloggen på ett riktigt konstigt (konstnärligt?) träd. Låter det intressant?

Grönt armband

Publicerad 2010-05-05 20:47:19 i Pyssel&ting,



Det här kan jag tänka mig till en person som behöver stressa ner, tänka på sig själv eller någon som vill ha ett "vardagsarmband" som dock är lite annorlunda?

Metallbrickan är cirka 2 cm i diameter och det står LISTEN på den. Det är större ovala härligt ljusgröna pärlor med små runda mörkgröna pärlor emellan. Fina vårfärger!

50 kronor? Lämna en kommentar så hör jag av mig!

9 år!

Publicerad 2010-05-05 18:52:35 i Allmänt,

Herregud (ja, det måste väl vara Gud som hjälpt oss igenom alla år???)

Och dagen till ära köpte jag dessa



En till mig och en till min M. Puss!

Sviter efter trädgårdsarbete

Publicerad 2010-05-05 08:24:10 i Allmänt,


Jag trodde att jag fick en gren som rispade mig på benet i söndags när vi var ute. Det kom lite blod men inte mer. Men sedan dess har det blivit svullet och rött runt omkring och det kliar. Jag frågade en distriktssköterska på jobbet nyss om det och hon tyckte jag skulle visa upp det för en läkare. Fästingbett? Men jag såg ju ingen fästing? Är det något kvar under huden? Jag vet inte. Hmm, får se om jag får mod till mig att gå till någon av våra läkare här på jobbet.
Ja! Jag köpte Becur repair igår på apoteket(fanns på barnhyllan)! Den går verkligen fort in i huden så man får vara snabb när man smörjer sig! Men den verkar bra, så tipset håller än!

Ikväll tänkte jag lägga upp en bild på ett pyssel som jag gjort. Till försäljning?

Think pink (som rodnaden på mitt ben)

Tips för huden

Publicerad 2010-05-04 07:52:24 i Allmänt,

Jag har ju glömt bort att tipsa er om en grej som jag själv blivit tipsad om! Jag och en duktig "hud- och sminkspecialist" (läs Leffe) hade en diskussion om torr hud. Jag tipsade henne om en produkt från Dove (som dock ännu inte finns i affären men jag har fått tag i?) och då kom hon med mottipset Becur repair. Jag har tyvärr inte lärt mig länka ännu men adressen är www.becurrepair.se
Just nu kan man köpa den för halva priset på alla apotek dessutom! Jag ska till apoteket efter jobbet för att köpa fästingmedel till Zingoalla och ska då passa på att köpa den där flaskan (ja, det är en flaska och när man sprutar ut så blir det som ett härligt skum man smörjer in kroppen med!). Jag tror den finns på barnhyllan då den lanseras för barn men den är lika bra för vuxna!

Ha en toppendag allihopa!

Det ska droppa om den?

Publicerad 2010-05-03 22:20:06 i Allmänt,

Ja, och det ska rinna ner längs armarna... ?

Jag gillar Maria Montazami i "Hollywoodfruar". Det är min avkoppling efter att ha jobbat en hel måndag och efter att ha varit ute på tur i skogen. Tänk vad både promenaden och tv-tittandet rensar tankarna!

Idag har Liten, Zingoallas kusin, varit till veterinären. Efter att Tipex (R.I.P) åkt upp till himlen så undersöktes Liten och det hittades ett blåsljud på hjärtat. Efter 1 år var det nu dags att kontrollera det igen. Jag pratade med en glad Hanna efteråt idag som sa att han är friskförklarad. Vad skönt att höra!

Dagens bild blir inte på Zingoalla utan på Liten och Tipex:



(Vad rubriken handlar om? Maria Montazamis pratar om hur en bra hamburgare ska vara!)

Garden makeover

Publicerad 2010-05-02 21:30:57 i Allmänt,

Från att ha varit lat, eller i nåt liknande tillstånd, igår så var jag och M desto mer effektivare idag. Vi har klippt och sågat alla träd på tomten. Jäklar vad äpplen vi ska få i år! Tyvärr kommer vi inte få lika många plommon då vi typ sågade ner de träden då de växt sig så konstigt. De har liksom sökt sig mot solen och inte mot den dumma grannens skugga...
Till middag grillade vi korv och åt första middagen utomhus. Vi får passa på att njuta av kvällssolen innan bladen dyker upp på dumma grannens träd. Mor tittade förbi också och fick med sig hemmagjord täckbark med sig hem och även lite äppel- och plommonved. Täckbarken gjorde vi med vår favoritmaskin - kompostkvarnen från Jula. Thanx Hanna för inköpet!

Till vår hjälp i dagens arbete hade vi vår alldeles egna garden cat (som vanligt vred på huvudet precis när kortet togs)

Första maj-tåg?

Publicerad 2010-05-01 19:34:10 i Allmänt,

Någon som gått i första maj-tåg idag? Nä, inte jag heller...

Jag har ätit smörgåstårta hos Thomas som fyller år om drygt 1 vecka. Grattis i förskott igen! Drick inte för mycket läsk (han fick en soda streamer i present från Zingoalla). Efter lunchen behövde vi röra lite på oss så vi spelade Wii sports. Jäääklar vad vi kommer ha träningsvärk i armarna imorgon. Jag spelade ett parti tennis och sedan bowlade vi. Jag fick in del strikes men sedan gick det bara värre och värre och då var det dags att åka hem!? Det får bli revansch en annan dag.

Jag och M känner oss lite "hang over" idag. Det tar på krafterna att laga god mat och att underhålla familjen? =) Vi har nyss titta på Stephen Kings film "The mist". Som namnet tyder på handlar det om en dimma som döljer något. Det var en del äckelheter i filmen och slutet var, jaaa, inte så upplyftande? Men skulle man hamna i samma situation själv kanske man skulle tänka i samma banor som dem?

Dagens tillstånd:



Mjaoo!

Om

Min profilbild

Pyssellina

HEJ! Jag har många idéer, funderingar, frågor och åsikter. En del av allt kommer ni få läsa i min blogg. Det kommer säkerligen också skrivas en del om lilla katten Zingoalla. I februari 2011 kom lille Albert till världen och han är också värd att skriva om <3 Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela