pyssellina

Är det dags nu?

Publicerad 2010-12-31 10:18:16 i Allmänt,

Igen?

Är vi redo för ett nytt år? Ja, vi har inte så mycket val med tanke på att det är 2011 om 14 timmar! Jag tänker inte gå in på vad som hänt under året utan det får ni tänka på själva... Det ni absolut ska tänka på är era nära och kära. Uppskatta dem, ring till dem, skriv ett vykort, ge en kram!

Om vi snabbt ska prata om veckan som gått så har den gått.. snabbt faktiskt! Det gick lättare än jag trodde att vara ensam sekreterare på jobbet, jag fick mina vanliga små tysta raseriutbrott och sa hej då till en kär kollega som slutar. =(
Igår var jag ledig och så även M. Han hade tidigare under veckan varit till Ikea och köpt skåp till tvättstugedelen i vårt nyrenoverade badrum/tvättstuga. Han och brorsan Thomas skruvade ihop skåp och satte upp dem. Senare på kvällen hjälpte jag till med luckorna och handtagen. Blev himla najs faktiskt! Jag lovar att lägga upp bilder - for inspiration maybe?

Nä, nu ska jag gå och väcka min katt som fortfarande sover! Ut i solen! Det är snö! Det är nyårsafton! Och kom nu ihåg min femte mening i detta inlägg! KRAM på er och GOTT NYTT ÅR!

Julskinktoast

Publicerad 2010-12-27 18:53:03 i Allmänt,

Den du! Vad gör man med överbliven julskinka, mogna avokado, ost, lite rödlök och bröd från frysen? En toast-middag! Det blev riktigt gott, nästan lika gott som lillesyrrans liknande toast med kyckling!

Nu ska jag ta en dusch och sen somna i soffan =) Vaddå? Det är ju måndag!!!

p.s. Har förresten plockat upp glassplitter från min tavla jag har stående i trappan. Imorse var det en katt som var lite snabb i kurvan, i trappan, och snubblade in i den...


Och det var den här lilla skiten som gjorde det!

Mat, godis och klappar

Publicerad 2010-12-26 11:54:17 i Allmänt,

Så var den här julen över? Vi tillbringade julafton hos Mina och Hasse. De hade dukat fint - i hallen...... =) Vi åt mat, öppnade klappar (som bara tog 1,5 timme?) och sedan fikade vi. Lillasyster bestämde sig för en liten nap på sängen så där somnade hon! Konstigt - hon är så trött nu för tiden??

Och vet ni vad? Nästa söndag, typ den här tiden, är jag på väg till Globen! Jag och lillesyrran ska gå och se Disney on ice!!! Jag ser verkligen fram emot att få snurra på Mimmi-ficklampan och äta popcorn ur en hink! Utöver den braiga julklappen hade jag tydligen varit rätt snäll i år =) Jag fick massor med pysselsaker (för att både sy, klippa och klistra), handdukar, sängkläder (som matchade skiiitbra till sovrummet), choklad och en massa bra-ha-saker-infor-det-som-komma-skall =) Tack! Älskar er!

Igår var det dags att gå ner en nivå på vuxenskapet - då var det dags för julfirande med småkusinerna i Tungelsta! Där blev det också god mat, lek med katten, lek med nya julklappar (framför allt Lego Kingodm och Belleville) och en och annan godis!

Idag? Antingen åker jag över till mor och tvättar kläder (jippi.....), tittar över pysselsakerna och börjar sy lite, eller bara slappa? Jag har redan börjat med det sistnämnda - har tittat på Bonde söker fru-avsnittet från i onsdags!

Dagens fråga: Har ni varit snälla i år? (Leffe har tydligen det iaf - ingen dålig julis där inte!!)

Kram!

40 minuter för en pizza

Publicerad 2010-12-23 08:03:53 i Allmänt,

Uppe med tuppen på sin lediga dag! Jag har hunnit äta frulle, duschat, städat lite och flyttat bilen så att rörisen kan komma in på gården och så att jag kan komma ut vid halv 10. För då ska jag ut i kaoset - shoppingcentrumet! Igår var jag också ledig, tog en sovmorgon, ringde en gammal kär kollega och pratade i typ 50 minuter och sen åkte jag och mor och handlade. Mat!

I helgen var det typisk tjejhelg - men utan sprit. Jag och min lilla familj tog bilen och åkte till Ullared för att shoppa loss på Gekås! Det var verkligen lagom mycket med folk, man kunde gå runt utan att knuffas och stångas med vagnarna. Och ja, vi hittade en del. Bilen hem var fullsmockad! Mina och mamma som satt i baksätet hade både smurfleksaker, kuddar och jag vet inte vad i famnen =)

MEN! Är det meningen att det ska ta 40 minuter för att få en pizza i Ullared? På lördagskvällen så gick vi till poppisstället Stantos för att få en varm pizza. Det hela slutade med att vi gick tillbaka till Ica och köpte en landgång. Det var minst 5 personal som jobbade på restaurangen och de hade cirka 10-15 pizzabeställningar före oss. Men ändå! så skulle det ta 40 minuter för en pizza! Inte okej! Mamma sa att hon ska skriva ett brev till Boris (varuhuschefen) och jag ska skriva ett brev till Ullareds kommun. Klaga liksom!

Till sist så hoppas jag att ni är klara med julklappsköpandet? Ikväll blir det nog att slå in paket för mig och göra skinka för M. Det är han faktiskt grym på! 72 grader är hemligheten?

Om vi inte hörs innan imorgon - GOD JUL TILL DIG!

Texten försvann

Publicerad 2010-12-20 08:37:48 i Allmänt,

Oj! Ser nu att texten försvann som jag skrev när jag skickade in frukostbilden igår morse. Det det skulle stå var "Sitter och äter en tidig söndagsfrukost på Ullareds camping!"

Håll utkik efter nästa inlägg där rubriken kommer att vara "40 minuter för en pizza"!

Luciafika

Publicerad 2010-12-14 08:01:12 i Allmänt,

Igår var det 13 december = Lucia! På jobbet var det snäll kollega som åkte och köpte lussekatter till oss från Paus i Västerhaninge. Tyvärr var det en besvikelse. 18 kronor styck kostade de och smakade ingenting! =(
På kvällen kom mor förbi för att titta på vårt nya badrum. M har kaklat klart allt och i söndags var vi och köpte tvättställ och en del av skåpen som ska in. Det kommer bli världens modernaste badrum i gammalt stuk liksom! Tack för bullarna förresten mamma, dina var betydligt betydligt många många gånger godare än Paus! Extrajobb? =)

Idag är det tisdag 14 december. Grattis mina "gamla" mostrar som fyller år idag!

Just det! Måste påminna er alla om att om ni har en man på jobbet som ser ut som Tomten (stor, kraftig, vitt skägg, skrattande, drar dåliga skämt) - uppmuntra honom inte att låtsas gå i ett luciatåg. Det låter som att vi har en sådan på mitt jobb? Ja, och det var ingen trevlig syn när han vid något tillfälle drog upp händerna ovanför huvudet för att likna en ljuskrona eller nåt........... Man kan säga att tröjan åkte upp och hela härligheten syntes.

God morgon!

Busy week

Publicerad 2010-12-11 16:32:25 i Allmänt,

Oj oj. Den här veckan som varit vill vi inte återuppleva på ett tag... Inte för att jag gjort dumma eller tråkiga saker. Men för mycket! Det känns i ryggen och benen..

I tisdags åkte jag båt med kollegorna. Julbord ombord på båten Vindhem som går från Slussen. Kalla bordet var bra, varma rätterna gick jag inte ens på och dessertbordet var en liten besvikelse. Men vi hade en trubadur - som inte spelade en enda julsång.



I onsdags träffade jag två sekreterarkollegor i stan och gick på Wallmans. Det var SKTF-kväll och vi betalade en liten summa för en trerätters middag med underhållning. Det var skoj och jag vet inte om vi fick svar på om "vår" servitör hade ett klistermärke på pungen, eller inte?

I torsdags var det arbetsdag som de andra och på eftermiddagen åkte jag till Handen för möte om den "nya telefonin" i landstinget. Senare på kvällen var det möte med Rädda barnen.

I går jobbade jag hela långa dagen och sov på kvällen =) Nej, just det! Jag fick agera taxi! Min mamma är barnvakt till mina småkusiner i Lillgården och de fick strömavbrott igår kväll. Eftersom de inte fick någon information om hur länge det skulle pågå så skjutsade jag hem dem till mamma. När vi körde genom Tungelsta så var det som en dålig skräckfilm, helt mörkt, några få personer ute och några ljus i varannat hus.. (rim!) Man bara väntade att någon zombie skulle hoppa fram? Ha ha!



Idag skjutsade jag tillbaka mamma och kusinerna till Lillgården innan jag skulle till julmarknaden i Västerhaninge centrum och sälja lotter för Rädda barnen. Där stod Mina och jag och tanterna och sålde rätt bra, om du frågar mig! 




(Alla bilder är lånade från google.se)

Julstämning?

Publicerad 2010-12-05 19:31:15 i Allmänt,

Har ni kommit i julstämning än? Idag är det andra advent. "Och vi tänder ett ljus i advent..."

(Här skulle det ha varit fint med en bild på mina julpynt men med den nya mobilen så fattar jag inte hur jag ska föra över bilder från mobilen till datorn...)

I fredags var det Coop Christmas show på Globen! För tredje året i rad åkte vi tjejer och tittade på det. Artiser var Darin, Måns Zelmerlöv, Lena Ph, Orup, Jill Johnson och "Jerka"! Det var toppen! Temat var soul så det var både nya och gamla låtar.

Igår och idag har jag dammat huset. Det har legat fint fint byggdamm överallt och det mesta är nu borta. Först efter det kände jag att jag ville julpynta lite så nu är det också gjort!

M har jobbat vidare i badrummet/tvättstugan. Jag har tagit finfina bilder där inifrån som jag också hade tänkt visa er men jag jobbar på problemet att få in bilderna... I fredags kan jag säga i alla fall att en dörr spikades igen och två fönster byttes ut. Igår hade vi ett turkost badrum och idag är det vitt (massa olika typer av isoleringskladd).
Nu ska jag ut på det stora Internet och titta på badrumsmöbler!


Nervös?

Publicerad 2010-12-02 11:53:29 i Allmänt,

Är det så här det blir?




För känsliga läsare så har jag valt att lägga in en miniatyrbild av det hela =) Men ni andra kan klicka på bilden så får ni se den i större format!



Om

Min profilbild

Pyssellina

HEJ! Jag har många idéer, funderingar, frågor och åsikter. En del av allt kommer ni få läsa i min blogg. Det kommer säkerligen också skrivas en del om lilla katten Zingoalla. I februari 2011 kom lille Albert till världen och han är också värd att skriva om <3 Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela