pyssellina

Hanna 25 år!

Publicerad 2010-07-31 12:07:52 i Allmänt,

Idag fyller min lillasyster 25 år. Jag ska strax slå in paket, göra mig iordning och sen ska vi gå på kalas! Jag har bakat kakor till hennes ära, mamma har bakat kakor och hon själv också. Tur att vi kan rulla hem (nedförsbacke)!

GRATTIS!


(Bilden har hon tagit själv med min kamera)

Pass-panik!

Publicerad 2010-07-30 18:58:55 i Allmänt,


Iiiiih! Vi kom på att vi måste kolla våra pass....... Eftersom det är så ofta vi reser utomlands och behöver visa pass (i Tyskland kollar de inte ens leg när man åker av båten). Visst! M´s pass gäller 1 år till. Men mitt! Det gick ut i april i år! Men ta det lugnt nu allihopa som hoppas på att ni skulle få åka i mitt ställe. På måndag eftermiddag ska jag upp till Handen i ett annat ärende och smiter då in på polisstationen för ett foto (bättre än förra gången, tack), underskrift och fingeravtryck. Sedan tar det cirka 5 arbetsdagar för att få det, eventuellt längre under sommaren. Men det var ju inte farligt!

"Allt löser sig till slut", sa han som sket i vasken.

Inbrott kl 04,55?

Publicerad 2010-07-30 07:56:17 i Allmänt,

I vanliga fall så sover M väääldigt hårt och vaknar knappt när man står vid hans öra och skriker. Men imorse! Jag vaknade först av att det var någon som pratade ute. Jag tänkte "det är säkert någon som går på vägen", för det brukar det vara. Men M hoppade ur sängen och sneglade ut genom persiennen. Det var någon som gick in på tomten! Och strax därefter hörde vi någon som pratade för sig själv igen och knackade på ett fönster där nere. Han slängde på sig kläder och sprang ner. Jag stod yrvaken och gnuggade mig i ögonen och trodde jag sov.. Jag stängde in Zingoalla i ett rum och lyssnade sedan vad som hände. M öppnade ett fönster och frågade vad killen ville. "Ja, men det är ju fest här! Öppna dörren så kommer jag in!" M funderar en kort sekund innan han svarar "Nej, jag känner inte dig så du kan väl gå härifrån?" Killen säger okej och börjar gå upp mot vägen. Sen såg vi inte honom mer.

När vi lagt oss i sängen igen så tar det ju en stund innan man varvar ner och kan somna om. Klockan ringde 06,10 och jag ville verkligen inte gå upp. Inte Zingoalla heller, som säkert är ännu mer fundersam över vad som hände...

Men nu är vi på jobbet och larmet är på och katten med vassa klorna vaktar huset! =) Så alla tjuvar som försöker bryta sig in hos oss - good luck! Och när vi är på semester, ja då har vi en kattvakt hos oss så det är ingen idé då heller!!!

Fattig!

Publicerad 2010-07-28 19:12:37 i Allmänt,

Nu har vi betalat räkningar. Varför drar jag alltid på det? För det är tråååkigt! Varför måste man ha el, försäkringar, mobiltelefon?

Och ännu fattigare blev vi igår kväll. Vi bokade en semesterresa till Spanien. Caramba, liksom! =)
Japp! Vi ska dra iväg till Gran Canaria och något ställe som heter San Argeguigin, eller nåt. Ett litet ställe men stort hotell. Slappa, bada, vandra, äta =)  Tyvärr kanske det inte blir desto mer shopping då det är ett litet ställe men kanske de nära och kära får nån tråkig souvenir när vi kommer hem? HA HA! Kylskåpsmagnet, t-tröja? Nä, vad taskig jag är.

Dagens fråga: Får man ta med sig Radar i resväskan?

Tårarna rinner?

Publicerad 2010-07-27 21:08:12 i Allmänt,

Ja, nu ska jag prata om ett av mina "töntbra" teveprogram. Ett av dem är Ugly Betty. Idag var det säsongsavslutning (hoppas jag att det bara är?). Hon lämnar sin familj och jobb för att flytta till London för ett annat jobb. Tufft! Men det var sorgligt när hon skulle säga hej då till familjen... :'( (gör man en grinande gubbe så?)

Idag är det tisdag och några kollegor har gått på semester och några kommit tillbaka. Några som jobbat hela sommaren är slutkörda och går andra på nerverna. Några andra behöver verkligen semester och några andra har kommit tillbaka och är bara så inne i sig själva att de inte kan fråga de andra om vad de gjort på sin semester. Jag säger inte mer. Punkt slut.

Har ni tittat in på Ellinors sida än, Kajplats 13? Gör det!

Kram!

X-länk?

Publicerad 2010-07-25 22:01:03 i Allmänt,

Jag tycker ni ska ta en titt under mina länkar och gå in på Ellinors blogg, Kajplats 13. Just nu ligger det uppe jättefina bilder från vårt härliga Lappland!

Vinbär och potatis

Publicerad 2010-07-25 20:31:37 i Allmänt,

Ja. idag har vi skördat lite i trädgården. I princip alla röda vinbär är plockade med hjälp av mor. En vinbärspaj blev det också dagen till ära! Sedan blev det gallring bland potatisen, både mandelpotatisen och King Edward har vuxit bra! Och av den senare sorten blev det lite middag. Jag har också planterat om lite blommor och planterat en ny (tack mor). M klippte och hade sig i "komposthörnan". Efter att vi har letat fram tomtpinnarna kommer vi få större tomt! (Tack grannen?)

Tidigare idag så var jag uppe hos Sigge&Liten och gav de frukost. Det var bara Sigge inne, som har lite ont i tassen efter ett slagsmål. Men igår kväll fick jag mysa med båda killarna! Sigge fick middag i sängen igår, eftersom jag tyckte synd om honom... Men nu är deras päron hemma och jag hoppas att han kryar på sig snart!
Jag tog också en visit till Tiger och snyggade till honom, se tidigare inlägg!

Ja, jag skulle ha lagt upp en bild på potatisen men datorn ville tydligen inte det. Och nu är klockan typ halv 9 och jag ska duscha innan filmen Flyga drake börjar kl 9 på Fyran. Imorgon är det ny vecka på jobbet, med en del "nya" kollegor som kommer tillbaka efter semester. Men den som väntar på något gott... =)

Vilket pådrag!

Publicerad 2010-07-24 11:46:21 i Allmänt,

Oj, oj, nu har Tungelsta figurerat i nyheterna igen! Har ni sett? Det brann i en liten fabrik i Tungelsta igår och det var flera brandbilar, ambulanser och polisen spärrade av Tungelstavägen och bilarna körde förbi oss istället. Det var lite smalt för bussarna i svägarna...


På våran väg!

Det kom några droppar regn igår kväll men det var inte mer än så.

Idag är det mulet men varmt. Mor och jag ska åka och titta på present till lillesyrran som fyller 25!!!! i veckan. Är det sant? =)

Mina: Hoppas hyllan är fin, om du hittar någon, annars åker den ner nästa år =)
Elli: Plupp är INTE död!
Leffe: Du blev jättefin sminkad utan tops!
Hanna: Ja, det är klart att jag tar hand om dina killar ikväll men det är roligt att du glömde säga om imorgon bitti =)
FamilyX: Nej, jag kommer inte på flakrocken ikväll. Det räcker med att alla andra ska dit? Skruva ner volymen i tid bara =)

I skogarna finns allt!

Publicerad 2010-07-22 19:01:04 i Allmänt,

Jag har ju glömt att lägga in denna bild på orkidén mor och jag hittade på en cykeltur i Sammakko! Det ni! Om ni ber snällt kan jag berätta var men annars får ni "bara" njuta av den på bild..
Häftigt, tjejen! som pappa skulle ha sagt =)
Tänk att den växer där bara av sig självt. Ingen som vattnar den eller tar hand om den. Så tåliga skulle våra krukorkidéer vara, tycker jag som har svårt att få dem att blomma om...
Idag hade vi på eftermiddagen 30 grader varmt på jobbet, och då var fläkten på och fönstret öppet. Klibbigt värre! Hur har er dag varit? Fortfarande semester eller arbete på g?



p.s. Ni missar väl inte Sommar med Ernst ikväll? Har hört att det är minst EN trevlig byggkille med där =)

Ingen hemlighet!

Publicerad 2010-07-21 21:22:27 i Allmänt,

Jag kom på att jag måste besvara kommentaren jag fick under "om några dagar är det dags" med bilden på rosen. Och det handlade just inte om något annat än rosen. Den är min stolthet men, som för mina andra rosor, tog den mycket stryk i vintras så jag verkar bara få EN blomma =( 
Och den ska vördas =)

Fler semesterbilder!

Publicerad 2010-07-21 19:18:58 i Allmänt,


När vi åkte från Linafallet, se tidigare bilder och inlägg, så träffade vi på en hel flock renar! Oftast ser man kanske 2-3 stycken på en gång men det här var säkert 30-40 stycken! Tyvärr var dem en bit ifrån så närbilderna blev lite suddiga. (Klicka på bilderna för att förstora.)

   
Hembygdsområdet i Gällivare. Här kan man fika, titta på gamla kåtor men det bästa - träffa Plupp! Ni vet väl vem Plupp är? Om inte så får jag återkomma till det. Tyvärr såg jag inte till honom men han bor i hålan på bilden! Och bron leder till den!


Supartallen! Som egentligen borde kallas snackistallen, tycker jag. (Trevligare ord om inte annat...) Den här passerar man på vägen mellan Gällivare och Sammakko, längs E10. "Förr i tiden" så sägs det att folk/gubbarna från de olika byarna träffades vid tallen för att snacka/skvallra/supa?

Sista veckan var M och jag hemma. Det var tänkt att vi skulle röja i garaget och börja fixa där men det var lite för varmt och för många getingar. Vi väntar fortfarande på att getingmördarna ska komma och spruta på bona! Idag hade jag hunnit vara hemma cirka 10 minuter, öppnat dörrar och fönster för att få luft, och redan dödat 3 getingar. Inne!

Idag blev det falukorv och makaroner till middag. Tänk, att jag kan verkligen längta efter det ibland!! Vad brukar du längta till?

Sista dagen...

Publicerad 2010-07-18 21:47:45 i Allmänt,

... på semestern =(

För andra så kanske semestern börjar först nu?

Den här sista helgen har vi inte gjort mycket. Jag gav mig attans på att jag skulle läsa ut trilogin Berlinerpopplarna av Anne B. Ragde, som efterföljdes av Eremitkräftorna och Vila på ängarna. Böckerna var välskrivna och lättlästa men slutade lite snopet bara.

Till middag idag gjorde M egna hamburgare med hjälp av hamburgerpressen jag köpte i fredags. Perfekta och goda! Till efterrätt gjorde jag pannacotta med bärsås (Ekströms). Den var ok men inte som riktig.. Får nog be Hanna göra riktig någon dag =)

Förresten har vi fått en rolig inbjudan i brevlådan. En gul A5-lapp med svart text där det som om flakrock på Skogs Ekebyvägen 40, den 24/7. Någon som hänger på, eller ska dit?

Så. Middagen är avklarad, blommorna vattnade, sängen har fått nya kläder, jag är nyduschad, kläderna är framplockade inför morgondagen. Bara att gå och sussa? Tittade nyss in på SMHI och det verkar bli en "relativt" sval vecka. Skönt!

Min semester i bilder!

Publicerad 2010-07-17 11:29:28 i Allmänt,

Ja, nu har jag äntligen tagit mig i kragen och ska lägga upp några bilder från Lapplands-trippen.

 
Mor och jag rev bort korkmattan, och masonitskivorna där under, från stora sovrummet. Tyvärr glömde jag knäppa bild på det färdiga resultatet när allt var på plats..


Farmor och farfars grav i Malmberget. Vi planterade dit 2 pelargoner i färgerna rosa och röda!

 
"Min" jättemyrstack som jag haft koll på i mååånga år. Den är kvar på samma ställe!

 
Det är så fint! Lina älv!

 
Before..                       and after! Killarna högg ner en jättestor gran och en björk!

 
Killarna som gjorde jobbet! Seth hjälpte tydligen till på slutet med kärnan i granen. Den var seg! Gammelmormor ville inte ha ner granen??

            
Linafallet! Första bilden är på laxtrappan. Den fina renen på sista bilden hade de byggt upp vid stugan som tyvärr inte används till restaurang eller något annat. Skulle jag ha snott med mig den hem? =)

Ja, det här var del 1 av bilderna från semestern. Mer kommer!

Svettas ni förresten? Idag är det lite moln men lika varmt. Flera dagar har de pratat om regn men det har ju inte kommit något. Får se om det kommer i kväll?
Just det! Jag har även tagit kort på trädgården, hur den ser ut idag! Men det kommer också senare!
Ses!

Vilket lyckligt slut!

Publicerad 2010-07-14 22:39:12 i Allmänt,

M och jag har precis stått och tittat ut genom fönstren på övervången - ut mot ängen på baksidan. Det började med att M såg ett litet kid som sprang ensam där ute och runt och runt och såg helt vilsen ut. Usch, jag kunde inte titta så jag gick och duschade... Men när jag kom ut så var den fortfarande kvar där helt själv. MEN! Så nyss kom mamman och ropade och letade efter ungen. Hon sniffade i luften och pep precis som en katt! Och så till slut så hittade hon hon sitt lilla barn och barnet skuttade fram och började dia direkt! Så sött! Jag försökte ta en bild på det hela men de är för långt ifrån.

Någon som har en kamera, med bättre zoom, att skänka till oss? =)

Jag klagar inte...

Publicerad 2010-07-13 22:12:50 i Allmänt,

... jag diskuterar bara med Gud att han skulle kunna släppa ner lite regn på natten?
Och det är synd att det är så varmt att jag inte orkar blogga. Och det är synd att det är en sådan himla temperaturskillnad här och i Sammakko så att jag fick en chock när jag kom hem!

Men idag har vi rört oss utanför tomtgränsen! Till morfar i Tungelsta som fyller 75 år idag. GRATTIS! Jag tror han tyckte om presenten, en tavla på en del av Stockholm på 1920-talet. Han och hans Stockholm =)

Sista veckan jag är ledig nu. Det är så mycket jag och M hade tänkt att göra men vi kommer nog inte orka göra hälften... Vi ska röja i garaget, fixa bort getingarna, motionera, laga nyttig mat, vara sociala och jag vill ju lägga in bilder här på bloggen från min lilla tripp till myggriket.

Får se vad som händer imorgon..

Om

Min profilbild

Pyssellina

HEJ! Jag har många idéer, funderingar, frågor och åsikter. En del av allt kommer ni få läsa i min blogg. Det kommer säkerligen också skrivas en del om lilla katten Zingoalla. I februari 2011 kom lille Albert till världen och han är också värd att skriva om <3 Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela