pyssellina

Moster x 2!

Publicerad 2011-06-30 23:53:09 i Allmänt,

Imorse kom han! Killen som varit i lillasysters mage. Självklart åkte jag till sjukhuset och välkomnade honom och han var söt och rätt "bastant" =)

Nu har vi inte jagat möss inne på två kvällar - för vi har låst Zingos dörr och "kollar in henne" innan hon får komma in!

Nu ska jag sussa gott och drömma om alla fina kusinträffar det kommer bli framöver! =)

Musjakt x flera

Publicerad 2011-06-27 23:48:49 i Zingoalla,

Vad har hänt? Hmm, ja typ varje kväll så har vi fått jaga möss inne. Levande. Allt från små små bebismöss till större äckligare. Den senaste ikväll smet in i dörrkarmen till badrummet på övervåningen - efter att ha blivit jagad av Zingo i vårt sovrum och in dit. Så nu har vi täppt till det hålet... Usch och usch.

Igår kväll lekte hon med en rätt stor i hallen. Den fick smaka på sopborsten och åkte ut genom ytterdörren.

Hon har blivit en riktig duktig jägare våran lilla (före detta?) prinsessa. Eller är det gåvor till lillebror Albert? Från och med imorgon kväll så kommer vi att låsa hennes dörr. Hon kommer nu bara bli insläppt efter att vi "inspekterat" henne.

För övrigt så har det firats midsommar. Lunch hos mamma och middag med svärmor hemma. Lagom stojjigt ;-)

Nu ska jag och M försöka få ner pulsen efter musjakten så att vi kan gå och sussa.



Dags att tacka igen

Publicerad 2011-06-21 18:53:51 i Allmänt,

Tack lillasyster för att hon ställer upp när vår bil skulle in på service.

Tack Alberts farmor som bytte bajsblöja i lördags.

Tack storasyster som har tålamod när mittensyrran är dålig på att höra av sig (men det var trevligt att träffas idag, visst?).

Tack Alberts mormor som ställer upp akut när jag måste till tandis.

Tack kompisar, med bloggar, som gör att jag får le.

Och ett jättetack till Gud (som finns?) som gjort att jag har lille Albert och store M =)

Nu ska lilla familjen strax ut och gå en promenad! Kram!

Rulla runt

Publicerad 2011-06-17 22:33:16 i Albert,

Japp! 4 månader gammal(imorgon) och han har idag rullat från rygg till mage alldeles själv! Vem? Lillprinsen såklart!

I måndags var vi på bvc och han väger 5935 g och är 63 cm lång! Och vi pratade kost med bvc-tanten. Efter det åkte vi och köpte banangröt. Så nu får han lite gröt vid 9-tiden på kvällen och ersättning vid 10-tiden. Allt för att han kanske ska bli lite mättare och sova någon/några timme/timmar längre på natten. Än så länge är det ju bara smakportion på gröten men det går ner! Och så lite katrinplommonpuré på det såklart!

Imorgon ska jag och lillasyster åka på loppis. Här ska det säljas! Kanske vi hittar några nya fynd också? =)

Bilder från dopet

Publicerad 2011-06-16 10:50:39 i Albert,

     
1. Prästen Carina ger Albert en välsignelse.
2. Elvira och Daniel hjälper till att hälla vatten i dopfunten.
3. Döpt!
4. Prästen går runt och visar upp det nydöpta barnet!

Som ni ser är det inte en proffsfotograf som tagit bilderna ;-)

Namnceremoni eller dop i kyrkan?

Publicerad 2011-06-12 18:27:33 i Albert,

Vi valde det sistnämnda. Igår! Grattis tilll Albert Johan! Det var lagom stillsamt och lagom långt och Albert höll sig lagom snäll =) Vi sjöng Idas sommarvisa, En vänlig grönskas.., Sång till friheten, Blinka lilla stjärna och Gud som haver barnen kär. Elvira och Daniel hjälpte till att sätta igång kyrkklockorna och de hjälpte prästen att hälla vatten i dopfunten och de torkade Albert på huvudet efter att prästen blött ner honom! Sen blev det gruppfoto i kyrkan!
(Jag väntar på att få bilder mejlade till mig så att jag kan lägga ut några här på bloggen.. Så mejla på nu alla med bilder då inte vi tog några!) Efter ceremonin blev det kalas hemma hos oss med smörgåstårta, hallongrottor, sirapskakor, delicatobollar och cupcakes! Jag tror ingen gick härifrån omätt...

Han fick jättemånga fina presenter också. Det var halsband, kniv, gung"häst", trehjuling, bobbycar, fotoalbum, kläder, pengar, tallrik och mugg, "stående bilbana", dessertskedar, sagobok och sångbok! (Jag uppdaterar om jag glömt något.)

Idag är vi lite trötta här i familjen. En liten kille är övertrött och har svårt att sova. För mycket uppmärksamhet igår? ;-)

TACK alla som var med och för alla presenter!

Nu vaknar han igen...!

Katrinplommon is the shit!

Publicerad 2011-06-08 07:40:31 i Allmänt,

M och hans lag kom "bara" två förra helgen. Men det var duktigt ändå med tanke på hur liiiite (obefintligt) de tränar! Nästa tävling är i augusti. Får se om jag och Albert åker dit och hejjar på?

Igår var det avslutning på föräldra/mammagruppen på bvc. Vi höll till i Lidakyrkan och fick smakprov på deras sångstunder/grupper med barnen. Får se om vi går dit i höst, vi skrev på intresseanmälan i alla fall! Och igår kväll var vi också borta på galej - avslutning med Rädda barnen hemma hos ordföranden. Det var mysigt och lagom stojjigt!

I torsdags kväll var det babyshower för lillasyster! Hon trodde att hon skulle till Mickes mamma på middag men istället dök det en massa tjejkompisar upp och firade henne och "kulan"! Det var lyckat! Hon fick en hemmagjord blöjtårta, lekte leken "gissa bajset" och vi åt god smörgåstårta! Det var också lilla Saras första fest och hon skötte sig fint! =)

I söndags fick vi fint besök hem till oss. Leffe. Det var typ hundra år sedan vi sågs men det är alltid lika roligt. Hon har snart semester och då ska det köpas utemöbler och målas andra möbler! Och så ska vi promenera. Och nu på torsdag ska vi klippa oss! Längtar!!

Just det. Vi har börjat ge Albert katrinplommonpuré. Mest för magens skull men också som lite smakportion. Tänk att han är 3,5 månader! Igår så bajsade han utan att skrika till och med! Jag vet inte om det var för att det kom i sömnen eller inte men så får det gärna fortsätta!!

Om

Min profilbild

Pyssellina

HEJ! Jag har många idéer, funderingar, frågor och åsikter. En del av allt kommer ni få läsa i min blogg. Det kommer säkerligen också skrivas en del om lilla katten Zingoalla. I februari 2011 kom lille Albert till världen och han är också värd att skriva om <3 Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela