pyssellina

Om 12 timmar!

Publicerad 2010-06-26 18:47:54 i Allmänt,

Ja! Om cirka 12 timmar drar mor och jag norrut! Bilen är strax packad, det från mamma slänger vi in i morgon bitti. Bilen innehåller allt från blommor till fiskespön till murputs till kläder! Hoppas solen följer med oss på vägen!

Jag måste slänga in en varm tanke till mina kollegor som jobbar - sätt igång fläktarna!

Just nu har jag hjärnsläpp, känns det som! Jag kommer inte på vad jag ska skriva och jag tänker bara på om jag fått med mig allt. Det jag har kvar att packa är kameran, tandborsten och kläderna som ligger på sängen.

Nej, ha det nice när jag är borta. Men som jag skrev igår, kika in då och då eftersom jag mms:ar in lite bilder till bloggen!

KRAM!



Glad midsommar!

Publicerad 2010-06-25 10:51:26 i Allmänt,

Nu är det så midsommar igen. Tänk att det, som alla andra högtider, kommer tillbaka varje år. Idag kommer svärmor och hennes man hit till lunch. Sedan kl 15 (piip) så är det fika med systrarna och respektive och mor och ja, alla. Sedan lite senare är det middag. Som jag sagt tidigare, mätt kommer man bli. Har gjort en västerbottenpaj nu på morgonen. M rev lite torkat renkött som vi blandade i också!

Imorgon är det lördag (nähä??) och då ska jag packa. Mor och jag åker ju nämligen upp till myggriket på söndag morgon. Men ni behöver inte bli ledsna. Jag har nämligen fixat så att jag kan mobilblogga! Jag gjorde ett test redagn igår, med bilden på det 2 stooora rabarberbladen. Så om rubrikerna blir konstiga och allt ser lite konstigt ut, så vet ni varför. Men ni får hänga med så klart! Och jag kommer även ta med min "riktiga" kamera och fota fina bilder uppe i Lappland. Kanske jag får en bild på Sture (den vita renen)?

Till sist vill jag önska er alla, igen, en glad midsommar. Och jag vill också säga grattis! till mor och far som skulle ha firat 34:e (?) bröllopsdagen idag.. Älskar er!

Första dagen..

Publicerad 2010-06-24 21:18:51 i Allmänt,

... på resten av ditt liv?

Nej, tyvärr är det inte det. Men vad skönt det har varit idag! Gick upp relativt (ja, alltså vid halv 8) tidigt och åkte sedan och handlade på Ica Maxi. Vi var lagom klara när resten av Sverige kom dit.

På eftermiddagen åkte jag hem till moster med familj i Tungelsta. Fika och prat!

Och efter det blev det betonggjutning. Några små värmeljushållare och några stora rabarberblad.

Och nu känner jag att det är massor med saker till jag skulle behöva göra men har ingen ork (den tog slut redan i affären..). M är duktig och är ute och vattnar. Imorgon förmiddag ska han trimma rabattkanter och klippa gräset. Jag ska då göra västerbottenpaj och städa(?). ;-)

Kommer ni att vara lika mätta som jag imorgon?

Första semesterdrinken!!

Publicerad 2010-06-23 21:29:50 i Allmänt,


Va? Tror ni mig inte? Det är ju faktiskt en norrländsk paraplydrink!

Okej, här är kvällens drink:


Red bull och vodka. Smarrismarrigt!

Vilken är DIN favoritdrink?

Somna i bilen?

Publicerad 2010-06-23 20:18:48 i Allmänt,

Jag har flera personer i min närhet som snabbt och enkelt somnar framför allt i bilen. Inte när de kör såklart utan när de sitter bredvid eller i baksätet. Svaret på "mysteriet" kan man idag läsa på aftonbladet om:

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/somnklubb/article7344392.ab


Jag börjar bli lite orolig inför den långa bilresan på söndag. Ska mor klara sig utan att somna? Kommer vi kunna stanna och gå i affärer längs vägen eller har de söndagsstängt? Kommer vi få små hemmagjorda chokladbiskvier hos Bettan i Luleå?
Idag gick jag ner till roooliga Vivo i Jordbro centrum för att köpa lunch. Där sålde de Loka, 0,5-liters-flaska, 2 för 10:-. Det var de nya Afrika-smakerna. Är det någon som har smakat dem? Jag tog i alla fall 2 stycken så att mamma och jag har något att dricka i bilen, på söndag. (Betyder det köpet att jag börjar bli nervös/gammal/orolig/packlysten eller vad?) =)

Jag har förresten semester nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Avundsjuka?

Glimtar från trädgården

Publicerad 2010-06-22 19:50:19 i Allmänt,


Ååh! Mina vallmon håller på att slå ut! Tyvärr så är det ju kväll nu så den hade dragit ihop sig. Fler bilder kommer för fler knoppar är på väg! Tyvärr så kommer jag säkert att inte vara hemma när de blommar som mest, som förra året =(


En av lavendelblommorna jag fick av tjejerna i lördags. De doftar gott och jag kan göra något roligt med dem - två i ett liksom!


Smultronen blir bara rödare och rödare! (De som var helt röda är nu i min mage!)


Nejlika som "hoppat" utanför planteringen. Men söt!

Är det tråkigt att se bilder från trädgården? Jag har massor mer att visa, hur allt växer steg för steg!

Händelserik måndag

Publicerad 2010-06-21 22:36:30 i Allmänt,

I helgen har vi haft inbrott på jobbet. Inga datorer eller annat blev stulet men de hade brytit upp en garderob - undrar vad de letade efter??? Jag, som är inbrottsspecialist, tror att det är samma gäng som tidigare 2(!) gånger gått in i kyrkan och även BVC på nedre plan i "vårt" hus. Sedan är det ju två bilar på parkeringen som fått några glasrutor krossade.

Efter lunch hade vi möte i två timmar, om det nya journalsystemet. Snacka om att man var fullproppad med information i huvudet efter det.

Men efter jobbet i alla fall så var det trevligt! Jag åkte hem och vände igen men tillsammans med systrarna och mamma. Vi for till Oxnö på Gålö. När vi kom fram kom vi på att vi varit där tidigare, med pappa och gamle Micki (hund). Det är en strand där hundar är välkomna. 


Hanna och jag började drömma oss tillbaka till den tiden. Och vi kom på att vi hade vår stora uppblåsta kräfta med oss dit! Hanna hade även senare en uppblåst stor sköldpadda och en Marabou-rulle. För att tala om uppblåsta saker?

Några bilder från kvällen:

 
Hannas goda smörgåstårtbakelser


Sandkreation av någon intelligent person?

     
Utsikt från stranden

 
Mor och storasyster.     Hanna och undertecknad.


På fredag hade det varit mamma och pappas 34:e bröllopsdag. Vi ville ge henne en speciell present och hittade detta fina halsband. Ett lila hjärta i en stor ring och sedan en bricka stansad med våra namn. Kedjan är lång, cirka 80-90 cm, så den hänger fint! Love you!

Döskalle som fågelskrämma?

Publicerad 2010-06-20 20:20:06 i Pyssel&ting,

Redan förra sommaren så gjorde jag och M ett betongprojekt med en döskallesockerkaksform. Vi klädde den i plastfolie och i åkte betong. Sen har den legat ute och jag har inte vetat vad jag ska göra med den. Men tack vare tjejerna igår fick jag en idé, en något enkel men den funkar?


Jag målade den vit och limmade dit små svarta mosaikbitar i ögonhålan.

M ringde för cirka 3 timmar sedan och meddelade att det var färdigspelat i Falköping. De skulle då börja bege sig hemåt, så han är väl hemma om några timmar. Det gick tydligen inte så bra som de hoppats, men så blir det väl när det är ett ihopplockat gäng från flera olika lag. Better luck next time!

För övrigt så har jag idag bland annat rensat avloppet i duschen. Jag tycker fortfarande att det luktar skit om mina händer, trots att jag använde handskar och har duschat efteråt, och jag har sprejat parfym... Nästa steg blir kanske klädnypa över näsan?

Nästa helg är det midsommar. Vad har ni för planer?

Min bröllopstårta!

Publicerad 2010-06-20 09:43:18 i Allmänt,

Jag blir lite irriterad på kronprinsessan Vickan när hon stulit min bröllopstårta!


11 (elva!) våningar hög!! Och den såg riktigt smarrig ut...


Här är tjuvarna! Bilderna är tagna på teven.. Obs! Kolla kniven!

Men jag ska inte klaga. Jag fick jättegod mat igår kväll, jättetrevligt sällskap, skvaller och skratt!!! Tack tjejer, och vi ses ju på promenaderna? =)

Bröllopsyra!

Publicerad 2010-06-19 16:12:46 i Allmänt,


Grattis till kronprinsessan Victoria och prins Daniel!

Hurra! Hurra! Hurra!


Så. Nu är snart det(giftermålet) avklarat och jag ska fixa i ordning lite för tjejkväll. Berättar mer ikväll eller imorgon!

Paltkoma?

Publicerad 2010-06-18 22:51:58 i Zingoalla,

Tack lilla mor för middagen - den var uuuutsökt!

 
Precis som när jag visade sniglarna så låter jag bilderna vara små, ifall det är någon som blir äcklad? Det här är alltså blodpalt! Med en klick smör till. De flesta tar även lite fläsk till.

Och Zingoalla tackar för sovstunden!


"Vilken mysig säng! Tyvärr kunde jag inte riktigt koppla av då jag var tvungen att lyssna om Tiger var i närheten."


"Men min egna mammas säng är också skön! Den hoppade jag i när jag kom hem från äventyret hos Tiger."

Har ni förresten bröllopshysteri än?
Jag har tittat lite på konserten från Operahuset vid Hötorget. Roxette verkar fungera i alla lägen! Alla gästerna där inne stod upp i slutet av "The look"! Och visst var det sött i slutet när barnen kom in och sjöng kärleksvisa(bröllopsvisa?) till Victoria och Daniel!
Ska ni in till stan på bröllopet imorgon?

Varför ska de lägga sig i?

Publicerad 2010-06-17 16:58:18 i Allmänt,

Jag pratar förstås om killar. =)

Om cirka 20 minuter ska jag åka iväg till "the city of Nynäshamn". Jag och Rädda barnen-gänget ska äta en bit som en liten sommaravslutning. Jag slutade redan klockan två idag och har varit iväg till bland annat Ö&B, där jag köpte energidricka till M, och till Ribbys gamla bussgarage där de bland annat säljer utemöbler. Där köpte jag döda-äckliga-sniglar-medel. Gubben sa att det fungerar då de provat det hemma hos dem. Och jag tittade såklart att det inte var farligt för andra djur eller barn. (Han hade till och med själv provat äta det.....?)
I alla fall. Tillbaka till rubriken.
Jag höll i godan ro på att byta om inför kvällens event när jag råkar fråga M hur kläderna såg ut. "Men sådär kan du ju inte gå ut" kommer det då ur hans mun. "Nähä, vad ska jag ha på mig då?" frågar jag. Han tyckte jag skulle ha ett par vita byxor istället för de mörkblå jeansen jag hade valt. Till överdel hade jag på mig tunikan/blusen från H&M som jag köpte för någon månad sedan (läs tidigare inlägg). Men det tyckte inte jag själv såg klokt ut. Och han hade ingen förklaring på varför jag inte kunde ha jeansen på mig eller varför han tyckte att det inte riktigt såg bra ut. Till slut krånglade jag ur honom att det var ju mönstret på blusen det var fel på............... "Det ser ju 70-talsaktigt ut." Ja, det är ju ett sådant mönster! Smart kille.
Nu har jag i alla fall på mig mina mörkblå jeans, ett långt vitt linne och en tunn rosa långärmad blus över. Till det har jag såklart mitt halsband som jag visade bild på häromdagen.

Så, varför ska de lägga sig i fast de inte förstår något?

"That´s one small step for a man...

Publicerad 2010-06-16 22:46:21 i Allmänt,


... but one giant leap for Mr M and Lina."

Mer kan jag tyvärr inte säga men världen börjar le åt oss igen!

Och för att fira det så köpte jag en Marabou Sensation Toffe&Walnut. Kladdigt god!

Hoppas ni har en skön kväll. Natti, natti.

Love you all!

Det som göms i...

Publicerad 2010-06-16 18:33:11 i Allmänt,

...våra blomrabatter är sniglar!


Jag lägger in den som liten bild eftersom den är så äcklig...

Idag har vi hämtat ut lilla(lilla??) "Bettan" från verkstaden. Den går nu som den pärla den är! Och bra är väl det då M ska köra den till Falköping i helgen. I helgen blir det alltså KF här hemma - killfritt. Jag och Zingoalla ska mysa på fredag kväll med min mor och sedan på lördag ska vi mysa med tjejkompisar. Wohooo!
Och jag har hittat recept på en rolig, och förhoppningsvis god, förrätt jag ska bjuda på på lördag. Recept kommer senare. Vad mor och jag ska äta på fredag håller jag lite hemligt, för en del kommer bli väääldigt avis och en del kommer säga "usch".

Vad är er värsta maträtt?

En tanke till pappa

Publicerad 2010-06-15 19:32:26 i Pyssel&ting,

Idag har varit en rätt pissig dag på jobbet. Jag hade tänkt ta cykeln ut en sväng men orkar bara inte.
Kommer ni ihåg förresten att jag beställde en sak för några veckor sedan? Jag var ju lite hemlig om vad det var. Men nu har min närmaste familj sett beställningen och nu känner jag mig redo att lägga ut bild på det...


En fyrstav med texten pappa på ena sidan...


... och kärlek på andra sidan. Sedan hänger det en svart sten bredvid och under den en vinge.

Och så här lång är kedjan. Eftersom det är rätt neutralt halsband så tror jag att det passar till alla tillfällen?



Halsbandet har jag beställt från http://designjewelry.blogg.se/ och det är en jätteduktig tjej som heter Alexandra som står bakom det.

Vad tycks? Jag vill/kan höra både bra och dåligt!
p.s. Visst är det fel på min statistikmätare och kommentarsfält? För det kan ju inte stämma att jag endast hade 3 läsare igår?? Kom igen allihopa och börja jobba! Kram

Glimtar från trädgården

Publicerad 2010-06-14 20:53:56 i Allmänt,

Har ni tänkt på vad söta blommor är, speciellt i närbild?


Alunrot och prästkrage


Blå iris. M har idag även köpt plantor med rosa och gul iris.


Brudspirea


Hela Brudspireabusken.

 
Första skörden av rädisor för säsongen!


Myrdosa - varje husägares "måste". Och den här kan jag verkligen rekommendera. Myrorna älskar den här sörjan! En halvtimme efter att jag satt ner denna dosa så var den T-O-M! Märket heter Neudorff. Man får två dosor och en flaska med blått innehåll med i paketet. Det är dock synd att man inte bara kan köpa påfyllnadsflaska.

Och så kvällens middag - som vi längtat efter!


Guldvaskarpanna med souvas(renkött), lök, kantaraller (idag blandade vi även i en burk med champinjoner) och potatismos. Kryddningen är endast salt och peppar.
Någon som blev avis nu? =)

Kvällens Zingoalla

Publicerad 2010-06-13 22:14:13 i Zingoalla,



Förstår ni vad arg Zingoalla skulle bli om vi städade upp i "gröna rummet"? Hon älskar att rota och hitta skrymslen att sova på där. Ikväll blev det i en banankartong... Stackarn förresten! Hon är väl trött efter en helg med päronen hemma, hon är ju van att vara ensam om dagarna...?
Kram, mjau och god natt på er!

Dusch i sommarregn

Publicerad 2010-06-13 17:27:58 i Allmänt,

Egentligen ska kanske rubriken heta dusch x 2 i sommarregn. Jag var ute och gick med Leffe och lille Victor och var väl 5 minuter hemifrån då det började droppa - stora och många droppar. Sen väntade jag hemma hos dem tills det bara duggade lite och jag skulle cykla hemåt. Den resan började bra. Men efter halva turen så kom ösregn igen och det håller fortfarande i sig. Jippi!

Jag hade tänkt att gå in på Konsum i Tungelsta och köpt lite grädde men det blev inte riktigt så... M och jag är sugna på att göra Guldvaskarpanna. Men jag tror inte att det blir så bra med crème fraiche eller turkisk jogurt, vilket är vad vi har hemma. Synd.

Någon som vill svänga förbi med lite matlagningsgrädde? Och bli bjuden på middag?

Planteringstips

Publicerad 2010-06-13 12:57:40 i Pyssel&ting,

Är ni ute i solen och glassar? Jag med. M är iväg och jobbar några timmar så då har jag tid att pyssla med blommorna.... Jag har sått krassefrön och de är det nu dags att plantera ut. Det blir i några krukor som jag gjort själv, bild kommer.

Men jag tänkte lägga upp ett tips om vad man kan göra med betongrabarberbladen:



SATC 2

Publicerad 2010-06-12 21:55:25 i Allmänt,

Nu har jag gjort det! Sett Sex and the city 2! Och jag blev lika förälskad i den som i den första... Jag tror allt handlar om inställning till filmen när man ska se en sådan romantisk/sexig/rolig/töntig? film. Jag har inte undgått recensenter som talat illa om filmen så jag hade inte stora förväntningar, förutom att jag hoppades kunna drömma mig bort lite. Vilket i alla fall vi tre systrar gjorde...
Vi började med middag på O´Learys. Beställde in Sizzling Fajita med både kyckling och kött. Supergott! Ha ha, undrar vad M åt till middag? Gammal fryst lasagne?

Så, vem vill hänga med till Abu Dabi? Vem betalar? =)

Har du sett filmen och vad tycker du om den i så fall?

Pimp my ride

Publicerad 2010-06-12 13:42:32 i Allmänt,

Hello!

I just want to thank Mr M for pimping my ride.


Finn en ny grej på bilen.. Just det! Ny ram runt registreringsskylten.

Fan, vad konstig bilden blev. Det ser ut som att bilen är smutsig när den (faktiskt!) är ren. Men ni ser den nya fina ramen, finfint!

Skulle ni vilja ha er bil "pimpad"?

Konstutställning

Publicerad 2010-06-11 19:12:31 i Allmänt,

OM ni inte har något att göra imorgon så tycker jag att ni beger er till Solsätersvägen 9 i Tungelsta. Där är det konstutställning i trädgården.


Jag har ingen aning om vad för sorts konst, kanske en jungfru?

Journalgroda

Publicerad 2010-06-11 08:52:46 i Allmänt,


"Druckit ett glas rödvin på kvällen tillsammans med kokta hummern."


DET ÄR FREDAG IDAG OCH DET BETYDER HELG OM NÅGRA TIMMAR!
Just nu ösregnar det här i Jordbro (och resten av Stockholm). Jag tycker synd om alla som tar studenten idag (Fredrika Bremer-gymnasiet bland annat). Men det kanske slutar lagom tills att de springer ut?
För 6 år sedan (fan vad gammal du börjar bli lillesyrran..) så regnade det också till och från. När vi rensade i förrådet hos mamma för ett tag sedan hittade vi det bästa kortet från den dagen! Pappa och xxx (Hasse eller Mirco?) går under ett paraply tillsammans på väg till bilen, vid Rudan. Man ser jättetydligt hur det bara öser ner regn och hur blöta de blir, byxbenen är liksom inte beiga längre utan mörkbruna..

Nu ska jag fortsätta jobba i några timmar till och sedan hem och montera isär bokhyllan som hämtas i eftermiddag.

Ha en bra dag, var ni än befinner er. I regn, sol, moln, Kuba(?).

Arga snickaren

Publicerad 2010-06-09 20:56:03 i Allmänt,

Har ni sett tv-programmet Arga snickaren?
Jag och M diskuterade nyss programmet och det är inte ett riktigt passande namn på serien. M sa "han är ju bög" (dvs han är ingen riktig man utan mer en terapeut). Men bög "på riktigt" är han inte då han har barn (jag har inte grävt upp fakta om honom utan M:s kollegas barn går på samma skola som snickarens barn).
Men! Det jag skulle komma till är att jag nog ska skicka ett mejl till kanal5. Jag har nämligen en mycket bättre kandidat till programmet! Han heter C.R. och bor i Vendelsö. M känner honom mycket väl, kan man säga. Han, DEN RIKTIGA ARGA SNICKAREN, kan börja en fin morgon med att skrika åt folk. Som inte gjort mer än att fråga om han vill ha mjölk i kaffet?
Nog om honom.

Nu måste jag gå och ta hand om en galen katt! Hon håller på att springa runt, skrika, springa in under soffan och klösa lite, skrika lite till och springa runt. Rastlös? Eller har hon tillbringat för mycket tid med Sigge som var utanför huset för någon timme sedan?

Just det! Måste bara berätta också att vår bokhylla som jag haft till salu på Blocket nu är såld! Det ringde en trevlig kvinna (ja, hon är lärare, Mina) och var intresserad. Hon och hennes man kommer på fredag eftermiddag och hämtar den!!! Jag blir inte glad för pengarnas skull utan mer för att få bort åbäket =)
Vem vill hjälpa mig att montera isär den?



PMS

Publicerad 2010-06-08 22:31:21 i Allmänt,

Ha ha! En granne till mamma hade besök idag. (Var hos mamma och hämtade gratis middag!!!) Jag noterade då att grannens besöks bils (hänger ni med?) registreringsskylt hette PMS. Det är ju sådana registreringsskyltar som lägger sig i minnet, eller hur?
Jag kan fortfarande komma ihåg morbrors bil från när vi var små. Den hette OBS. Och tänk vad roligt vi hade det när vi skulla åka och handla på Obs!
M hade en bil/Ford förut som hette HEJ 039. Jag följde med EN gång till bilbesiktningen och då dyker det ju liksom upp på en skärm på väggen vems tur det är. Jag tog långsamt upp handen för att börja vinka till de andra bilarna men jag hejdade mig i sista stund och sjönk djupare ner i sätet istället...

Det här inlägget lät/såg roligare ut i mitt huvud än här i själva inlägget... Pinsamt! Eller är ni lika knäppa, mina vänner?

P.S. Det finns även de personer som roar sig med att räkna/tävla via registreringsskyltar. Leken börjar med att man hittar skylt nr 001 och sedan 002 och så vidare. Någon som känner sig träffad? =)

Tevekväll

Publicerad 2010-06-08 20:55:18 i Zingoalla,



Våra kreationer från igår verkar ha blivit lyckade! Mellan Ugly Betty och Cougar town ska jag cykla en sväng och leverera små paket till någa av mina nära och kära! En av dem (lillasyster) ligger hemma sjuk. Hon skrev nyss i ett sms att jag skulle förbereda mig på att hon inte är så fräsch... Får se om jag kan ta någon bild på fräschingen? ;-)

Betong i stora lass

Publicerad 2010-06-07 22:02:19 i Pyssel&ting,

M och jag har varit ute några timmar ikväll och pysslat tillsammans. Lill-tjejen hjälpte till med att vara nyfiken!

Kan ni gissa vad det är under plasten?


Om ni kisar lite med ögonen så är det något som spretar under plasten? =)

Vi gjorde några grejer som inte fick vara under plasten också... Bland annat en cool kruka, den kommer det definitivt bild på och vara blomma i!

Systermys

Publicerad 2010-06-07 18:59:43 i Pyssel&ting,

I lördags kom Mina och hämtade upp mig inför några timmars äventyr! Det bar först av mot Norrby trädgård i Trollbäcken, se www.norrbytradgard.se
Jättefint! Det är inte jättestort men vi gick runt där en bra stund ändå! Det var som ett mini-Zetas men utan fik eller som ett mini-Ösmo plantshop men utan fik. Det var väl enda nackdelen - att de inte ens hade en glassbox! =)
Men de hade fruktträd, olika prydnadsträd som japansk lönn, perenner i bra prisklasser och så fick man lite inspiration!


Tänk den som hade en sådan här "lovecorner" i sin trädgård... Framför allt stenbänken blev jag sjuk på!


Ett gjutet trappsteg. Hmm, vi har en liknande dörrmatta...

Sedan bar det av hemåt igen men vi tog en avstickare in på Östra Strandvägen i Vendelsö. Sevärt! Ett nybyggt område med bara typiska arkitekthus med konstiga vinklar, material och färger.

Vad vi gjorde sen är hemligt, men man kan säga att jag köpte körsbär i alla fall =)
Love ya, sis!

6 juni 2010

Publicerad 2010-06-06 20:23:21 i Pyssel&ting,

Heja Sverige, heja, heja, heja!

Idag har lillesyrran bjudit på nationaldagsfika - jordgubb- och rabarberpaj med vaniljvisp! Hon visade oss även runt bland alla hennes blommor, jordgubbar och potatisland.
Tidigare har jag bjudit på bilder från hennes kök, här kommer några bilder från utsidan...

 Blomlådor utanför köksfönstret med Lyckliga Lotta och murgröna.

 Vitmålade krukor med olika mönster. I dem finns tomater, chili, pelargoner och rosor.

 Ovanför fönstrena på baksidan sitter en vitmålad mus och katt. Sött! Det är vår pappa som sågat ut dem.

 Liten la sig på en av stolarna på altanen. Mysigt!

Efter det åkte mor och jag på betong- och krukjakt. Jag skulle köpa finbetong att gjuta med och så skulle vi båda behöva några nya utekrukor. Fan vad dyrt det är då! Någon som har tips på var man kan hitta billiga utekrukor? Betong hittade vi i alla fall på Bygg-max, där är det smidigt att köra in och hämta säckar, lasta in i bilen och sedan betala och köra iväg! Får se om det blir lite gjutning i veckan..!

Grattis älskling!

Publicerad 2010-06-05 22:11:25 i Allmänt,

De vann! De vann! Vem hade trott det? =)

Go, Roughnecks, go!

Och vinsten blir


Smågodis, chips och körsbär!

Imorgon ska jag visa er min hemliga beställning och var jag och syrran varit idag!
Hoppas ni har en mysig lördagskväll!

Uppe före tuppen?

Publicerad 2010-06-05 05:53:11 i Allmänt,

Jaha, då är killarna på väg mot Uppsala! M och "lillkillen" åkte för cirka 20 minuter sedan. Både M och Sean (lillkillen) brukar vanligtvis ha svårt för att gå upp på morgonen men de steg glatt upp ur sängen när klockan ringde. Är de nervösa, tro?

Solen skiner redan och det verkar bli en fin dag. Planteringarna gick bra igår, det blev fint enligt min mening... Idag måste jag dock komma ihåg att hälla ut lite hemlig blandning runt om i rabatterna så att inga rådjur eller andra äter upp allt!

Igår kom mitt hemliga paket med posten! Ett litet vitt vadderat kuvert. Och det var helt perfekt!
Vill ni se vad det var?

Årets första blombukett!

Publicerad 2010-06-04 13:34:51 i Allmänt,

Jag ska strax ut och plantera blommor jag har varit iväg och köpt idag! Jätteroligt! Jag har ju planterat massor med frön men det tar ju så lång tid innan det blir något, och ännu längre tid innan det kommer blommor...
Men jag måste först visa en bild på årets första ihopsatta mamma-Lina-bukett, från våra trädgårdar! Det blev två stycken så mormor fick en vid sin grav och den andra sitter i en vas hos pappa.


Blandad kompott med bland annat prästkragar, lupiner, rododendron, kungsnejlikrot, löjtnantshjärta med mera!
Framför vasen ser ni penséer i rosa och blått.

Lite låg...

Publicerad 2010-06-03 22:10:42 i Pyssel&ting,

Som rubriken lyder - så känner jag mig. Men det är på väg åt rätt håll igen (tillbaka uppåt alltså).

Iikväll har M och jag varit och handlat lite allt möjligt, allt från microfibertrasor till godis till bananer till smörgåspålägg till tandborstar. M ska iväg till Uppsala på lördag och tävla i paintball. Då behöver han nya trasor att rengöra pickadollerna med, bananer, energidricka och lite godis. Vi tittade nyss på lagets spelschema och första matchen är klockan halv nio. Ingen sovmorgon på lördag!
Men vi håller tummarna för att de vinner, eller hur?

Som lovat ser ni här nedan armbandet som gjordes till en mor i söndags. Det är de aprikosa små pärlorna som jag använt tidigare och sedan ett stort brunt hjärta. Ett hjärta till ett hjärta?

 

Glimtar från trädgården

Publicerad 2010-06-01 20:26:24 i Allmänt,

Hej. Orkar inte skriva något roligt/intressant/klurigt idag heller men jag bjuder på några nytagna bilder från vår lilla trädgård!







Nä men, vänta nu. Vad är detta? Har "någon" lekt med en fågel? Detta är det enda beviset...

Om

Min profilbild

Pyssellina

HEJ! Jag har många idéer, funderingar, frågor och åsikter. En del av allt kommer ni få läsa i min blogg. Det kommer säkerligen också skrivas en del om lilla katten Zingoalla. I februari 2011 kom lille Albert till världen och han är också värd att skriva om <3 Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela