pyssellina

Internationella pussdagen

Publicerad 2010-09-29 20:34:25 i Allmänt,

Min sambo kommer hem och säger "vet du vad det är för dag idag?". 29 september? Nä, han sa inget och såg hemlighetsfull ut. Till slut körde jag med utpressning och gav honom en puss och tänkte att han kanske berättar då vad det är för dag... Just det! utbrister han då. "Det är internationella pussdagen."

Puss till er! Och eftersom jag kom på det först på kvällen kanske vi kan fira det någon annan dag också?

Soptömning!

Publicerad 2010-09-29 08:06:12 i Allmänt,

Japp! Vi fick ett vykort från SRV förra veckan. Mycket personligt. De skrev att de ska plocka bort alla mindre gröna soptunnor, de för metall. En av anledningarna var att det slängs fel grejer i den och att det inte lönar sig att åka runt och tömma dem. Vi är nog en av de hushåll som slängt fel grejer, kan jag erkänna! Men i alla fall. Nu ska de börja sluttömning av kärlen och om man vill behålla dem så ska man knyta en soppåse runt handtaget så lämnar de kvar den istället för att ta med den. Vi har bestämt att ha kvar den.

Mirco åker nästan alltid iväg före mig på morgonen. Då tycker jag att han borde ha sett, som nu imorse, att alla grannar hade ställt ut sina metallkärl för tömning. Jag ringer honom och frågar och "nej, jag såg inte det". Så då får lilla Lina vända om med bilen, springa in i huset för att hämta en Ica-påse, knyta fast den runt ett handtag, dra upp den till vägen och sedan brumma iväg alldeles för sent till jobbet.

God morgon på er!

=)


Myssöndag

Publicerad 2010-09-27 19:31:38 i Pyssel&ting,

Jag vet att det inte är söndag idag men jag var rätt slut efter den långa dagen igår och orkade inte berätta om dagen! Jag och mor åkte till Handens centrum. Jag hade ju sett ett par snygga skor på Ecco men som synd(eller tur) var så fanns de inte i min storlek. Men jag hittade skor i en annan affär istället! Supersköna mjuka skinnskor. Som man kan ha på hösten och även lite på vintern (eeh, svamlar jag eller? Hoppas ni fattar..). De verkar i alla fall bra!

Sen blev det vinbärssaftkokning med Saft-maja hos mamma. I år experimenterade vi lite och hade i en omgång lite plommon och vindruvor och i en annan omgång endast röda vinbär (istället för både svarta och röda) och jordgubbar!


Vinbärssaft 2010!

Vinst varje gång!

Publicerad 2010-09-25 22:11:24 i Allmänt,

Tänk vad Grönan tjänat pengar på det ståndet! Alla föräldrar går dit med barnen som inte vinner mjukdjur eller choklad i andra stånd...

Men nu till det roliga! De vann! M är glad för vinsten, men trött. Han åkte halv 6 imorse och kom hem halv 8. Så nu ska de få nya lagtröjor och bli riktigt coola =) De vann också nya masker som ser ut så här;


Coola jag!

Vad har jag fått ut av dagen då? Jag har varit på 2 riktigt pissiga loppisar. Den första var på Hanveden där det var bakluckeloppis. Visst, det var kanske 30 bilar totalt men de hade ju inga grejer och var inte särskilt billiga. Därifrån kom jag med en gratis korsordsbok till morfar och mamma köpte en vas och en ljusstake för 5 kr/styck. Den andra loppisen var här på min väg, lite längre bort. De hade rätt många kläder - men vad kostade dem? Det var inga märkvärdiga märken, typ Gina Tricot, och kostade 80-120 kronor! DYRT!! Och sen hade de bara dåliga och trasiga grejer. Vem vill köpa en gammal plastskopa som var repig och äcklig?? Nä, sen fick vi som tur var god fika hos lillesyrran!

Nu ska jag återgå till kvällens läsk - Fanta wildberries. (Varför köpte jag inte med mig Fanta strawberries från Gran Canaria?)



Löningshelg!

Publicerad 2010-09-24 20:30:30 i Allmänt,

... Och alla är som galna i affärerna! Det är fredag och man måste åka och handla tacos och popcorn eller vad man nu ska äta som fredagsmys och man ska hinna till Systembolaget och sedan hämta barnen på dagis? Om man har det så stressigt - varför åka och storhandla på t ex Ica maxi??? Jag och mamma tog det lugnt och försiktigt på Ica medans alla sprang förbi oss... Och vi fick med oss hem allt som vi hade på shoppinglistan, plus ett paket lökar med vita tulpaner!

Men nu måste ni lova mig en sak! Imorgon håller ni alla tummar, fingrar och tår för att  Team Roughnecks vinner paintballspelen i Uppsala! Ok? Och vi håller även tummarna att regnet inte vräker ner, eller hur? Själv hade jag tänkt åka dit men det är inte roligt att stå ute i regn i flera timmar. Så jag åker nog till Handen eller Farsta för att köpa mig ett par skor (har sett ett par snygga Ecco..)! =)

Vad ska ni hitta på i helgen? Vad som än händer - simma lugnt och enjoy!

Namnsmycken

Publicerad 2010-09-23 20:45:37 i Pyssel&ting,

Jag vet nu inte, för att vara ärlig faktiskt, om jag visat och pratat om namnsmycken som jag beställt från en blogg här på blogg.se? I alla fall så är det värt ett besök där då man kan designa sina egna privata smycken. Titta i mina länkar till höger så ser ni en som heter StarDesign. GÅ IN DÄR!

Ikväll har M och jag cyklat över till mor för middag. Kött och potatis (och massa sås!) och "de vuxna" fick broccolligratäng. Det enda hon missat var inlagd gurka vilket jag tycker är ett måste till den maten. Det tycker nog min gammelmoster Alice också =)

Presenter

Publicerad 2010-09-21 21:29:25 i Allmänt,


Den här kniven fick M i present. Han har tjatat om den sedan i somras, då han började nämna att han vill ha en... Den är gjord av en man i Sammakko. Bladet har han beställt från Finland. (Gaffeln är på bilden bara för att visa hur stor kniven är.)


Den här palmen ville flytta in också... Får se om den växer igenom huset innan sommaren kommer och vi kan plantera ut den?

Jag pratade för en liten stund sedan med min storasyster. Och innan hon ens läst mitt tidigare inlägg om sossarna så måste jag kommentera att jag INTE röstade på SD.

Hoppas ni har en trevlig kväll!

Ser rött mot rött?

Publicerad 2010-09-21 11:25:38 i Allmänt,

Nu tar jag lite jobbtid till att blogga. Men jag blir så trött på att skanna en hel bunt papper och sedan får veta att jag inte kan spara för att det är för många sidor. Men vad är för många sidor? Igår kunde jag skanna 13 sidor och det var okej. Idag är 14 sidor för mycket (alldeles för mycket enligt siffrorna på skärmen...). Något stämmer inte.

Så jag gick in på aftonbladet.se och tjyvläste tidningen lite. Hittade denna artikel

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article7821615.ab

Men jag vill tillägga att sossarna har gjort en del andra misstag också. De började för någon/några månader sedan prata om butler i tunnelbanan. De vill avskaffa rut/rotavdraget som tillfört nya arbetstillfällen. De vill höja fastighetsskatten som inneburit att fler än höginkomsttagare kan bo kvar i sina hus (för det är inte bara höginkomsttagare som bor i hus). Det är sånt vi vanliga människor tänker på när vi ska rösta.

Vad tycker du?

Valkalas?

Publicerad 2010-09-19 19:41:06 i Allmänt,

Jaha. Då har vi röstat. Om en stund stänger vallokalerna så jag hoppas att ni gjort ert val?

Kalaset igår för M gick bra. På förmiddagen åkte vi och hämtade smörgåstårtorna. De var stora och fina! Det visade sig också att det var riktigt goda. Vi kan rekommendera att beställa smörgåstårta på City gross! Även den tyska körsbärskakan blev god och tack mamma för att du bakade sockerkaka med äpplen i. Den var också jättegod (den blev dock min frukost då jag var liiite mätt igår efter smörgåstårtan). M tyckte också allt var lyckat och blev glad för alla presenter. Kniven (kommer bild på den nån dag) hade han ju väntat på sedan i somras =)

Idag blev en seg morgon, även om det inte blev sent igår. Vi tog det lugnt och sen kom Mina och hämtade mig och vi åkte till mor. Henne tog vi sedan med till Handens centrum. Och svimma inte nu! Men Mina har beställt en ny telefon och ska äntligen gå över till 3! WOW! =)

Idag vill jag avsluta med att visa detta stilleben som finns hos mor (snyggt hjärta va?)



Gå och rösta!!!

Publicerad 2010-09-18 10:09:00 i Allmänt,

Imorgen är det val i Sverige. Eventuell får vi ny statsminister eller så får vi nöja oss med lilla Fredrik?

Vilket som så är det viktigt att just DU går och röstar! Röstkortet kom hem för några veckor sedan och där står vart du ska gå imorgon.

Behöver du mer information kan du gå in på www.valpejl.se

Ses imorgon!

Städa och baka

Publicerad 2010-09-17 22:25:43 i Allmänt,

Innan jag går in på dagens aktiviteter ska jag berätta om vår lyxiga kväll igår! Som skrivet i tidigare inlägg så blev det pizza till middag. Men inte vilken pizza som helst(?) utan American style med namnet Honolulu (skinka, banan, ananas m m).

Till efterrätt serverades


Vaniljglass med bär på burk. Till det såg vi Farsan. Vi hade ju hoppats få se den på flyget ner till Gran Canaria men det bidde inte så. Så vi fick köpa filmen istället. Den var lagom lång och rätt så rolig! Jag ska inte avslöja för mycket men tantrasex = tantsex???

Idag har jag varit ledig från jobbet. Men istället har jag gjort fint här hemma inför morgondagen. Då ska vi ha kalas för M. Det kommer bli god mat, godis(regn?) och efterrätt.

Morgondagens efterrätt blir bland annat


Tårtmix inköpt i Tyskland. Jag gjorde det sista på tårtan för en stund sedan och kan väl inte säga att den blev lika fin som på bilden men det lilla jag smakade (som ramlade av tallriken?) var supergott!

Vi ses imorgon?



16 september 2010

Publicerad 2010-09-16 08:35:58 i Allmänt,

Grattis M 35 år idag!

Jag frågade honom vad han vill ha till middag ikväll. (Ja, jag hade faktiskt tänkt att laga mat till honom?) Men han bestämde sig för pizza. Efterrätt? Vaniljglass med en burk cocktailmixfrukt! Lätt fixat =)

Puss till dig och jag älskar dig!


Mystysk = Milton?

Publicerad 2010-09-14 18:42:25 i Allmänt,

Förklaring 1: En kompis till mig, som jobbar på typ en it-avdelning, fick idag ett ärende till sig och i rubriken stod MYSTYSK VARA. Det handlade om en vara som de inte kunde beställa till sitt apotek. Men rolig som hon är kom hon på att denna mystysk måste ju vara min tysk här hemma (som för övrigt blev svensk på papper för 5 år sedan).

Förklaring 2: För 2-3 år sedan när vi var uppe i Sammakko så gick Mirco och Micke till Emil för att köpa fiskekort (ja! vi är laglydiga!). Det enda som skrivs till på fiskekortet är namnet på användaren, då det är personligt, och hur länge det gäller. Emil frågade vad killarna hette och de sa snällt sina namn. När de betalat och gått därifrån upptäcker M att det står Milton istället för Mirco. Gulligt?

Argineguin del 1

Publicerad 2010-09-11 10:31:23 i Allmänt,

Här kommer bildflöde del 1 från vår lilla tripp till Gran Canaria och Argineguin! Enjoy!

   
Kristi törnekrona, eller vad de heter, växte sig lite större där i värmen än i våra små blomkrukor! Även många andra fina blommor fanns att beskåda.

    
Vänd på huvet lite åt vänster så får ni en stentrappa som förmodligen är rätt jobbig att ta sig både uppför och nedför...


Moi! framför en liten blomkruka vid ett shoppingcenter


På en av våra promenader träffade vi på denna lilla ödla som bodde i en palm.


Fågelbur på utsidan av huset - smart om man inte vill ha skräpigt inne!

 
La tortuga! La tortuga!
skrek barnen på båten när de fick se denna, relativt stora, sköldpadda i vattnet. Vi satt på en båt som skulle ta oss till Puerto Rico.


Och från båten fick jag en bra bild på mördarbacken som M och jag gick uppför på en av morgonpromenaderna..! Det kändes i vaderna efteråt!!!

Sol, sol och värme!!!

Publicerad 2010-09-09 19:47:44 i Allmänt,

Ååååh, vad gör vi här i "kalla" Sverige? (Jag satte ordet kalla inom "flugskitar" då det faktiskt inte är så jättekallt just nu men ändå...) Igår kväll på Arlanda funderade M och jag på att hoppa på nästa flyg bort igen! Väskorna var ju liksom packade redan!

Vi har haft det jätteskönt i Argineguin på "Grankan". Stor härlig pool, god mat, varma promenader, utflykter m m. Jag tänkte lägga upp några bilder imorgon. Så att ni också får njuta.....................

Vi är lediga idag och imorgon också, för att liksom komma ikapp i trädgården om inte annat. Vi ska klippa gräset, häcken och tömma torra blomkrukor. Idag har vi börjat tvätta allt i resväskorna - skepp ohoj!

Hur har veckan här hemma i Sverige varit?

Om

Min profilbild

Pyssellina

HEJ! Jag har många idéer, funderingar, frågor och åsikter. En del av allt kommer ni få läsa i min blogg. Det kommer säkerligen också skrivas en del om lilla katten Zingoalla. I februari 2011 kom lille Albert till världen och han är också värd att skriva om <3 Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela