pyssellina

Påsk, presenter och tyskar

Publicerad 2011-04-24 14:44:01 i Allmänt,

Jo! Det är sant! Vi har varit med om allt i rubriken. Påsken är firad, presenter har kommit och gått och vi har pratat tyska. Hmm. Jag har väl inte pratat så mycket tyska men jag har lyssnat och försökt förstå. M:s kusin är typ 25 år så hon kan engelska! Skönt! Vi utbytte recept på chokladmuffins =)

Är det förresten någon som vet var man köper en ögonmask? En sån man kan ha när man sover? Så att allt blir mörkt.. Även mitt på dagen.. Jag tror min sambo behöver en?

Uppskatta alltid en dusch!

Publicerad 2011-04-17 20:34:43 i Allmänt,

Herregud! Har ni tänkt på vad skönt det är att duscha? Vad skönt att bara höra ljudet av vatten som strilar och inga skrik? =)

Här är det fullt upp "som vanligt". Jag blev sjukskriven i torsdags så att M kan vara hemma och ta ut föräldradagar. De kan vara skönt att få lite avlastning ibland och att vi kan hjälpas åt med KOLIKbarnet! Stackaren. Men vi ska nog berätta när han blir stor vad han gjorde som liten - och kanske köra med utpressning att han får ta hand om oss när vi blir gamla? (Precis som min pappa alltid kommenterade att vi skulle göra när han blev gammal...)

Kram på er!

När mamman är borta

Publicerad 2011-04-14 09:29:16 i Albert,

... så sussar killarna gott!



Idag ska vi till BVC och även få träffa en läkare där. M ska med och "skälla" och se till att vi får rätt medicin till Albert. Det gör så ont ibland att se att han är sååå trött men inte kan somna för att han har ont i magen. Och när han väl sover? Ja, då vrider och vänder han sig i sömnen.

Snart är det påsk. Vi ska fira den lite tillsammans med tysk släkt (M:s morbror och barn) och även med min familj. Men vi har en familjemedlem som sviker oss i år. Hon valde att fly Stockholm och det härliga påskvädret för lite mer snö och upp-piffning av ett hus 110 mil norrut. Men det är okej, telefonerna fungerar ju "typ" där också =)

Vad ska du göra i påsk?

Dagens position

Publicerad 2011-04-12 11:43:26 i Albert,

... är en en sovstund på magen i soffan. ("Det är skönt att sova på mage när man har gaser som bubblar och har sig. Synd att mamma måste vända på mig efter att jag somnat.")



Förresten så påminde lillesyrran mig häromdagen om att hon också vill ha en sådan där snuttefilt som Albert fick av henne. Jag undrar om det är hon eller den lille som vill ha det? =) (Om du läser detta kan du gärna kommentera?)

Nu ska jag gå och passa på att äta lite lunch. Hoppas ni har en bra dag!!

Vårstädning

Publicerad 2011-04-10 11:24:50 i Allmänt,

Helg! Sol! Skönt väder! Det betyder vårstädning! Vi började lite smått med att kapa två av äppelträden och eldade lite. Idag ska allt det fortsätta. M ska även såga ner några ekgrenar! Jippi för att slippa kratta ekollon.

Litet bildregn från igår:





Och dagens upptäckt:


En tanke

Publicerad 2011-04-06 13:33:39 i Allmänt,

Idag sänder vi en tanke till alla vi har nära - okej?

Tidigare idag gick M:s farmor (den svenska, då han även har en tysk...) bort. Om några timmar ska vi åka över till Christer (farfar) och hälsa på. Kanske Albert kan få alla på bättre humör - om han själv inte gråter/skriker ;-)

Förresten så är det ju roligt att BVC-tanterna säger olika saker vad jag ska undvika för mat för det lilla kolikbarnet? I en veckas tid har jag undvikit mjölk men ska nu undvika allt med mejeri...

Dagens mening: Kom i håg att tänka på era nära!

KRAM!

Dimmig söndag

Publicerad 2011-04-03 11:22:42 i Allmänt,

Kan man säga att en dag är dimmig? Nu kan man det! Det är pissväder ute helt enkelt. Idag blir en innedag med lillkillen. I natt har han sovit lite oroligt igen. Det är nästan varannan natt att han sover bra/sover oroligt. Det oroliga beror ju så klart på de dumma gaserna som far runt i magen och inte vill komma ut riktigt. Vi är nu inne på tredje veckan med kolik och vi har lärt oss parera skrikattackerna rätt bra? Vi går runt i bärselen, han ligger på axeln, han ligger i knät upp och ned, han hänger på utsträckta armar och händer upp och ned och han får massvis med pussar!



Våren är kommen

Publicerad 2011-04-01 13:53:58 i Albert,

Idag är 1 april 2011. Det har nu gått mer än 1 månad sedan jag uppdaterade bloggen.

Detta har hänt:

- Lillasyster med pojkvän kom hem från Thailand lagom bruna men det har som tur var i skrivande stund nästan försvunnit!
- Deras katter mår bra! Liten har dock inte fått tillbaka något hår på svansen där såret var än. Får se om han får det någonsin? Det är fortfarande ett mysterium hur det uppkom också. Men han är söt ändå.
- Brolle kom till finalen i Globen ja. Men han kom inte längre än så. Det verkar som att det bara var jag och mor som röstade på honom?
- Jag har tittat på "andnings-dvd:n" en gång.

Har jag glömt något? Säkert. Jag kan tillägga att Zingoalla mår bra och tog nyss in en rätt stor mus.

Ja, just det! JAG HAR BLIVIT MAMMA!! Hur det gick till får ni fråga M och någon sexuallärare om =) Men här är underverket som idag blir 6 veckor!

     

Fullständigt namn: Albert Johan Runnman Järleström
Tilltalsnamn: Albert
Född: 18 februari 2011 på Karolinska Solna
Födelsevikt: 3410 g
Födelselängd: 53 cm
Dagens vikt: 4745 g
Dagens längd: 57,5 cm

PUSS!


Om

Min profilbild

Pyssellina

HEJ! Jag har många idéer, funderingar, frågor och åsikter. En del av allt kommer ni få läsa i min blogg. Det kommer säkerligen också skrivas en del om lilla katten Zingoalla. I februari 2011 kom lille Albert till världen och han är också värd att skriva om <3 Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela