pyssellina

Feeet uppdatering

Publicerad 2010-11-29 19:41:36 i Allmänt,

Tja, tja bloggen. Sorry att jag inte uppdaterat på länge men livet har varit fullt upp... eller nåt.

I torsdags var det dags för klippning av håret. Feeett skönt att bli av med hårsvallet =) Det blev lite kortare än jag tänkt mig men det växer ju ut igen! Så här blev resultatet


Snyggingen och blekfisen =)

I fredags var det jobb hela långa dagen. Då är man trött på kvällen.


Till efterrätt på kvällen fick man kanske banana split? 

I lördags var det uppdrag för Rädda barnen som gällde. Den här helgen stod vi på IKEA och delade ut ballonger och broschyrer och berättade att IKEA skänker 1 euro (till Rädda barnen och UNICEF) för varje såld mjukdjur - även för de som kostar 5 kr! Och nu mina läsare tycker jag att ni ska åka dit och handla många, många mjukdjur nu i december för det är så länge kampanjen pågår!
Efter att ha stått där i 3 timmar och skrikit efter folk =) så gick syster och jag och åt gratis mat i restaurangen och tog sedan en runda i varuhuset. Najs!

Igår var det söndag och första advent. Då ska man julpynta och tända första ljuset i adventsljusstaken. Min "stake" ser ut så här


Fyra blockljus med siffror på


Hjärtat hänger i köksfönstret och lyser fint

Som ni har märkt så har det snöat en hel del. Vet inte hur mycket snö vi fått totalt men vi har skottat gångar i gräsmattan till Zingoalla och M fick inviga snöslungan för första gången!

 
Kolla sprutet!! =)

Och medans vi var ute och skottade snö så tillbringade Zingoalla tiden så här



Nu är det så måndag igen och ny arbetsvecka. Den ska vi hålla ut för på fredag väntar skojigheter!

Så - tja då bloggen! Vi hörs en annan dag!

Härligt väder!!!

Publicerad 2010-11-24 19:24:40 i Allmänt,

Det snöar! "Hej mitt vinterland..."

Och har man (läs jag) en monsterbil så går det alldeles utmärkt att köra bil!

Imorgon ska jag klippa håret. Det ska både bli skönt, roligt och uppiggande! Vad tror ni om den här frisyren? Uppklippt page.


Fast jag är ju inte blond...

Ny vecka - ny hårfärg

Publicerad 2010-11-22 20:17:48 i Allmänt,

Håret har inte torkat än men det ser fint ut =) Nyfiken?

I lördags tog vi paus från tapetserandet och det enda "ansträngande" jag gjorde den dagen var att åka till kyrkogården och tända några ljus. (Vi hann med en fika på Paus också...)

I söndags satte mor och jag upp de sista våderna och jag kan säga att vi är väldigt stolta! Nu är det dags för inredningsteamet att skrida till verket (de 2 övriga systrarna)!

Idag ringde M till mig när jag fortfarande var kvar på jobbet och berättade något kul (?!). Och jag vet inte vad som hänt med min lilla tjej men hon har blivit en jägare - igen. Men måste hon dra in odjuren (idag var det dags för en fet råtta!)? Måste nog ta ett mamma-dotter-snack med henne när hon kommer in för kvällen.

Kram på er!

Tapetsera väggar...

Publicerad 2010-11-20 11:14:06 i Pyssel&ting,

Igår var jag "ledig". Ledig från jobbet i alla fall. Vid 8 på morgonen åkte jag över till mor för att börja tapetsera rummet bredvid köket. (Kl 8 skulle också rörmokare komma hem till oss så jag kände inte för att vara hemma då.)
Vi började lite trevande med att sätta upp fösta våden. VA? Den ville inte fastna på väggen! Shit! tänkte nog både mamma och jag... =) Men sen gjorde vi allt på vårt lilla vis och våd på våd kom upp på väggen.

Bildbevis:
 
4 våder uppe!              Början på fondväggen!

När klockan närmade sig 3 på eftermiddagen (ja, vi gjorde allt i vårt tempo..) så beslöt vi oss för att ge upp för dagen. Nu har vi cirka 6 våder kvar att sätta upp bara!

Innan jag går och kollar hur det går för M och Thomas i tvättstuga så ska jag visa dagens första mellanmål bestående av mosad banan och chokladsås (det är helg!):


Godare än det ser ut! =)

En del av

Publicerad 2010-11-18 19:24:30 i Allmänt,

Idag är jag trött. Inatt sov jag inte bra. Det var varmt, Zingoalla skulle trängas i sängen och ryggen gjorde lite ont. Men jag var ju tvungen att ta mig till jobbet för att säga "hej" till Vickan som arbetade sin sista dag idag. Lycka till på måndag och vi ses på julbordet!

När jag kom hem från jobbet hade denna del (och många andra) kommit hem till oss. Kan du gissa vad det är?



Renovering

Publicerad 2010-11-16 19:28:49 i Allmänt,

Första bilden på vår tvättstuga/badrum



Ser du framför dig duschhörnan till höger om bilden, badkaret rakt fram, toastolen till vänster, handfatet till höger om bilden, tvättstugan bakom dig? Tänkte väl det... =)

Stolt släkting

Publicerad 2010-11-15 14:03:59 i Allmänt,

Japp! Det är jag! Grattis Pär! Får se om jag kan övertyga chefen om att det vora bra för mig som medicinsk sekreterare att åka till Radiumhemmet 6 december...!

http://hdl.handle.net/10616/40278


Paltfest och födelsedagsfika

Publicerad 2010-11-14 19:42:47 i Allmänt,

Igår drog jag, Mina och mor till Linköping (eller rättare sagt en bit utanför Linköping) för paltfest. Det var mammas moster som stått och lagat både blodpalt och pitepalt åt cirka 15 personer. Gott! Gottgottigottgott! Sen hamnade vi alla i paltkoma =)

Idag hade jag födelsedagsfika med släkten. Jag gjorde ananaspaj till de vuxna och Elvira och Daniel fick glass med strössel och pepparkakor! Jag fick också idag fina presenter; blommor, desserskedar, halsband med glittrande snögubbe, plåttavla à la 50-talsstuk med muffins på med mera. Bilder kommer!

Just NU! har jag öronproppar i. M håller på att "bila" upp rännor i badrummet för rören i golvet. DET LÅTER!!! Förhoppningsvis är han klar snart så jag kan titta på mitt söndagsprogram på tv, Brothers&sisters. Usch, jag kan inte ens tänka, så mycket låter det. Vi får höras imorgon igen.

Hoppas DU haft en fin helg!

Tack

Publicerad 2010-11-11 19:20:45 i Allmänt,

Jag har allltid varit galen i födelsedagar, men kanske speciellt min egen =) Sedan pappa inte längre är med oss har det inte känts riktigt likadant längre, varför vet jag inte. Men det är likadant med alla högtider och jag tror jag pratar för hela min familj då? Men jag vet också att vi gör allt för varandra och för att vi ska må bra. Så igår kom mina närmaste över för att fira mig. De glömde sjunga men jag fick fina presenter..!

Här är några av presenterna


Snyggt brickbord att ha i vardagsrummet


Fyra vita ljus att piffa till till advent. Och ett ljus med änglar på. 


Fina stickade vantar köpta i Kåkstaden i Malmberget (ja, jag var ju med och valde de i somras!)


Hallongrottor!


En rund bricka i metall. Praktisk och snygg!


Eltandborste. Nu får Andreas i Idol-juryn akta sig för här kommer jag med mina snygga tänder...

Vi åt en jättegod chokladtårta till efterrätt efter den den jättegoda pastagratängen. Tack mamma och M!

Update: Jag glömde tacka min lilla tjej Zingoalla för den fina presenten hon släpade in igår också! "Tyvärr" hann M ta bort den tjocka sorken på golvet innan jag kom hem...

Mitt i vardagen!

Publicerad 2010-11-09 20:31:54 i Allmänt,

Ikväll var det städdags. Inte för att det är någon speciell dag imorgon men jag tänkte göra lite fint här hemma....
;-)

Min mor var väldigt snäll och hjälpte till;



I övrigt mitt i allt så har vi börjat renovera badrummet/tvättstugan på nedervåningen. Fotouppdatering lovas! Och sen har vi haft möte med delägarna på granntomten, om vår utfart. Det kommer bli så fint, så fint! Och inga fler bilar kommer repas eller förstöras!

Nej, nu ska jag gå och titta till bakningen i ugnen!

Förresten - vad tycker vi om dagens väder? Hiss eller diss? Min monsterbil älskar ju sånt här väglag så jag hissar det?

Äntligen hemma!

Publicerad 2010-11-05 19:16:11 i Allmänt,

Nej, jag pratar inte om tv-programmet med tönt-Martin som säkert inte gör något själv när kameran släcks?

Jag pratar om



min lilla kära Zingoalla!

När M och jag kom hem idag vid 15-tiden och stiger ur bilen hör vi några hjärtskärande skrik. Är det en katt eller fågel? Vi kom snabbt fram till att det är en katt. Vår katt? JA! Men var är hon? Jag springer mot grannens hus där skriken kommer ifrån. Jag kommer rätt snabbt fram till att hon är fast i hans källare på baksidan. Grannen själv syns inte till men hans svärson är där i nåt garage och har också hört allt. Han säger till mig att han inte har nyckel till det låset (ett hänglås) utan att vi måste vänta tills grannen kommer hem. Men då hoppar Zingo upp i ett av fönstren och jag ser att det inte är riktigt stängt. Jag sliter då upp fönstret så att hon kan hoppa ut! Min lilla tjej är ute i det fria! Efter 3 dygn!

Nu ska vi ha myskväll - hoppas DU också har det!

Kom inte till mig och klaga...

Publicerad 2010-11-02 18:40:39 i Allmänt,

... när allt blir precis som förut för att du fegade ur?

Idag har vi haft planeringsdag på jobbet. Jättegivande. Eller jo, den var givande och vi kom på en del bra grejer faktiskt. Problemet är om de kommer utvecklas eller efterhållas? Ännu bättre(?) var eftermiddagen då jag som skyddsombud skulle framföra/lyfta fram lite verklighetsfakta till chefen. Jag tror att rösten höll och chefen lyssnade. Synd bara att en del kollegor sedan inte vågar fortsätta på den linje vi tidigare pratat om. Men som sagt - kom inte till mig och klaga.

Något roligt? Har jag berättat att vi bokat boende i Ullared strax innan jul? Shopping! =)

Om

Min profilbild

Pyssellina

HEJ! Jag har många idéer, funderingar, frågor och åsikter. En del av allt kommer ni få läsa i min blogg. Det kommer säkerligen också skrivas en del om lilla katten Zingoalla. I februari 2011 kom lille Albert till världen och han är också värd att skriva om <3 Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela