pyssellina

Tevlig valborg!

Publicerad 2010-04-30 22:56:26 i Allmänt,


Dagens datum: 30 april 2010

Dagens lilla brasa (med svärmor som vakt):



Dagen större brasa hos Hanna:



Hoppas ni inte bränt upp för många hus eller bilar ikväll? Vi har ätit mycket, mycket, mycket lasagne till middag (M:s bidrag) och en äppelkaka till efterrätt (mitt bidrag). Gott.
Någon dag framöver så ska jag diskutera lite med er om fejsbokk, eller hur det stavas, för jag förstår inte riktigt grejen med alla "vänner" som man tydligen har? Är det en tävling eller inte?
Okej, allt för ikväll. Imorgon blir det smörgåstårta till lunch!!!

Nytt i släkten

Publicerad 2010-04-30 09:58:49 i Allmänt,

Fick dessa härliga bilder igår på mejlen:





Välkommen Alva! (Född 2010-04-25) Och grattis till hennes päron!

Nu ska jag ut och jobba lite i trädgården igen innan svärmor och company kommer. Blir det en härlig brasa ikväll, tro?

Vårvärme

Publicerad 2010-04-29 19:52:34 i Allmänt,

Det är mycket som skrivs om våren. Det gör även jag. Men man har ju längtat, eller hur? När jag kämpade hårt ute idag så blev det bara varmare och varmare (för det kom inget regn trots molnen på förmiddagen). Min termometer visade:



"Häftigt tjejen" som pappa skulle ha sagt! (De översta siffrorna visar utetempen.)

Nu till jobbet:



Det ser inte mycket ut för världen men jag har grävt upp rötter och rötter och rötter och gräs för att få till detta. Just nu sticker det upp små hallonbuskar som jag hoppas tar sig. Längst upp till vänser är vår nyinköpta magnoliabuske. Nice! Om någon månad eller två kommer det förhoppningsvis svämma över av blommor här också för jag har strött ut lite fina frön!
Not to forget så hoppas jag ju också att min Sammakko-ros tittar upp i år!

Zingoallas kompis

Publicerad 2010-04-29 18:19:21 i Zingoalla,


Herregud vad jag har jobbat idag. Jag har ringt nödvändiga telefonsamtal, tvättat och gjort lite fint ute. Bild på den nygamla rabatten kommer.
Men först! På önskemål kommer här en bild på Sigge:



Ja, han är den lilla svart/vita figuren på bilden. Strax efter att bilden togs så sprang han vidare ut på åkern och lurade på möss! Under tiden gjorde Zingoalla detta:



Sovmorgon

Publicerad 2010-04-29 10:17:58 i Pyssel&ting,


Efter lite sovmorgon så ska jag nu ta tag i mitt liv! Nä, inte riktigt kanske (behöver jag det?). Jag ska ut och jobba i trädgården då jag är ledig idag och imorgon! Jippi! Jag valde de regniga dagarna! Jag ska försöka få ordning på några nygamla rabatter, kanske det kommer bild på det senare.
Ang armbandet jag gav till en kär vän i helgen så ser det ut så här:



Blå glaspärlor i olika former och en medalj där det står "BREATHE" på. Gillar ni det?


Dumma tjuvar!

Publicerad 2010-04-28 11:04:49 i Allmänt,


En arbetskamrat till mig hade inbrott igår i sitt hus. Mitt på ljusa dagen! Jag gissar (som expert i inbrottsärenden) att det var ett större gäng som gjorde det då grannen också hade haft inbrott. Tydligen så hade de vänt upp och ner på hela huset, tagit datorer och guld och allt de hittat.

Slutsats:
- Var rädd om ditt boende och skaffa larm!
- Köp ett kassaskåp för värdepapper och ev smycken! (TUR att M och jag hade ett kassaskåp annars hade jag varit 100 gånger mer ledsen efter vårt inbrott.)
- Ha inga saker av stort värde liggandes framme när du inte är hemma.
- Skaffa hund? (Eller en liten katt som får stå ut med stora matskålar?)

Om du ändå inte gör ovanstående saker - bränn dina älskade foton från datorn till cd-skivor om den dumma tjuven kommer...

Ute och svängde mina lurviga?

Publicerad 2010-04-27 14:50:25 i Zingoalla,

Nej, det var inte jag som var ute sent igår kväll och svängde och hoppade med mina lurviga. Det var lilla lillan Zingoalla. Hon kom inte in förrän kl 23,30. Jag hörde som vanligt ugglorna "ho, hoooo" ute i träden och var orolig. M somnade som en sten kl 23 medans jag väntade oroligt på att hon skulle komma in.
Så jaaaa, jag är lite seg idag. Tur att jag har A-S på jobbet som piggar upp mig! Hon har just nu en Ekg-apparat kopplad på sig. Den låter inget men det ser ut som att hon har ett tyghalsband och sedan en plåtlåda på magen. (Kommer förresten att tänka på sången "Han hade låda på magen, det gillas inte av lagen... Nä, det var inte bra, det får man inte ha - en låda på magen..")
Gav förresten ett hemmagjort armband till Leffe i lördags. Jag tror hon tyckte om det, för hon skrev det i sin blogg idag..!

KRAM

Ny leksak

Publicerad 2010-04-26 20:53:35 i Allmänt,

Jaha, igår skrev jag om vårblommor. Ett annat vårtecken i vår familj är en sådan här:



Och den kan orsaka det här:



Det här är alltså vår eldningstunna som nu har blivit lite färggrann!

Zingoalla tyckte inte om ljudet från M:s nya leksak. Den låter ju som en dammsugare när man sätter igång den och alla vet ju att dammsugare är farliga!

Vårblommor

Publicerad 2010-04-25 15:38:05 i Allmänt,

Nu är våren här och det är dags att plantera blommor! Än så länge är bara penséer inköpta i färgerna orange och blå. När man är klar med planterandet kan det se ut som nedan.





Från landet with love

Publicerad 2010-04-25 01:09:27 i Allmänt,

Herregu! Det är jobbigt att bli så här modern... Nu har jag skaffat (fått hjälp med att) skaffa blogg och facebook-konto. Var ska detta sluta?? God natt mina läsare. Bjuder här på en söt bild (dock inte från i kväll)



Think pink

Om

Min profilbild

Pyssellina

HEJ! Jag har många idéer, funderingar, frågor och åsikter. En del av allt kommer ni få läsa i min blogg. Det kommer säkerligen också skrivas en del om lilla katten Zingoalla. I februari 2011 kom lille Albert till världen och han är också värd att skriva om <3 Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela