pyssellina

Gnistor, bajs och paintball

Publicerad 2011-05-27 23:36:05 i Allmänt,

Bra rubrik va? Man kan säga att den sammanfattar lite av min vecka.

I måndags kallade jag ner lillasyster till undsättning för en mus i badrummet. Jag stod i godan ro och skulle byta blöja på prinsen då jag i ögonvrån ser en mus trippa rakt över badrumsgolvet!! När syrran kom ner så hittade vi den så klart INTE. Så vi stängde in den och M fick ta hand om den när han kom hem. Han hittade den på en gång, så klart. Den lille rackaren hade klättrat in i tvättkorgen. Sov gott! sa vi till musen då...

I tisdags (eller onsdags? Jag är lite dagblind) ringde jag bvc. Men de ringde aldrig upp mig. För vi var lite oroliga då prinsen inte bajsat sedan i fredags eftermiddag. Men se! När man kallar på bvc så löser sig allt? Får då kom det.............

I onsdags var det ett jävla väder också. Och blixten slog ner väääldigt nära vårt hus då det flög gnistor (njaej, i alla fall 1!) ur vår köksfläkt! Vi blev skitskrajja!

Igår hälsade vi på Sara. Hon har jättemycket hår och är sötaste tjejen i stan ;-)  Sen klippte jag gräset på kvällen.

Idag har det regnat och varit konstigt väder.

Imorgon så åker M iväg till Uppsala för att tävla. Då håller ni tummarna va? Förra året vann de hela skiten, i sin division, så vi satsar på samma i år!!! Pang, pang - here comes the Roughnecks!

Nu ska vi sova - M ska upp vid 5-rycket. Ha en skön helg!!

Sessan är här!

Publicerad 2011-05-22 18:08:54 i Allmänt,

Hmm. Vi visste ju inte på riktigt att det skulle bli en liten tjej men vi alla hade väl våra misstankar? Så nu är hon här på riktigt i alla fall!


En tjej född 20 maj!

Och det här innebär ju att det är min tur att vara stolt moster nu! Grattis storesyrran!

3 månader!

Publicerad 2011-05-18 20:36:04 i Albert,

Hurra hurra för Albert idag! Tänk att det redan gått 3 månader sedan den där morgonen då jag vaknade med "ont i magen"! Idag har vi varit på bvc för viktkontroll och för hans första vaccinaton. Vikten ligger idag på cirka 5600 g och längden är 61,5 cm. Sprutorna gick bra men den andra sved lite och han blev ledsen. På eftermiddagen och nu på kvällen är han lite extra ledsen men har även sovit en del.


Min synvinkel på prinsen idag! Han fick hänga med mig i bärselen när jag röjde runt lite i "röda rummet".

Sen har en annan grej hänt idag också. Albert till ära! Men var finns den och på vem av föräldrarna? Nyfiken?

 

Blommor och bin

Publicerad 2011-05-17 17:58:07 i Allmänt,

Kan någon förklara varför bin är så himla viktiga? Jag hörde på radion häromdagen att det blir många bin i år igen - eftersom det var många förra året och den kalla vintern gjorde att snön blev som ett fint täcke för bina att sova i.... Hemma hos oss så dödar vi i alla fall alla vi kan.

I trädgården växer blommorna så man knappt hinner med. En magnolia har redan blommat och vissnat, med en del tulpaner likaså. Men jag hann knäppa kort på vita magnolian:



Plommonträdet med blå plommon blommar för fullt just nu. Får se om vi får några plommon i år då vi klippte de så hårt förra (eller var det förförra?) året.

 


NU KAN NI KÄNSLIGA SLUTA LÄSA FÖR JAG SKA SKRIVA OM BAJS.

Alberts kolik har blivit lite bättre. Han sover bättre om nätterna i alla fall... Och bajset har ändrat konsistens och mängd. Nu bajsar han bara varannan dag så vi väntar på det just nu =)

Rotkäppchen

Publicerad 2011-05-09 20:11:20 i Allmänt,

I torsdags var vi på begravning. Det var Alberts första och han skötte sig bra. Jag fick gå ifrån en kort stund men annars satt han och lyssnade och tittade på allt nytt!

På kvällen kan man tycka, som sig bör om man varit tillsammans i 10 år!!!, att vi skulle ha lite romantik. Vad hände? Vi stannade och köpte pizza och den lugna killen som skötte sig fint i kyrkan bestämde sig för att föra lite liv...

Istället tog vi ett glas bubbel på fredagskvällen!



I trädgården håller vi på att dona och fixa lite mer. Där växthuset stod har vi nu gjort så att vi kan så lite mer istället. Bilder kommer på det projektet...

Här kommer istället bilder på några fina blommor som blommar just nu!

  


Snö! den 3 maj 2011

Publicerad 2011-05-03 16:39:01 i Allmänt,

Imorse var vi uppe med Mirco en sväng innan han åkte till jobbet. Och det snöade! Senare på fm, efter lite mer mys och sov i sängen, så var snön borta men det är blött och tråkigt ute. Men det är väl bra för fröna, får jag tänka...

Idag har jag varit på föräldragruppen på bvc. Jag vet inte om Albert var chockad eller bara trött då för han var nog lugnast av alla idag! *stolt* Vi pratade olyckor och sjukdomar. Nu ska vi lusläsa boken vi fick och planschen över farliga grejer som barn kan stoppa i munnen!

Jag har varit kattvakt åt ett par jag känner. De åkte till Ullared en sväng. Tjejen har gått där 2 dagar men ändå så skrev hon idag att hon längtar tillbaka! Efter 5 mil därifrån =) Får se när jag själv kommer dit nästa gång...?


Zingokringlan!

Det sticker i armen

Publicerad 2011-05-01 12:31:04 i Albert,

Min vänstra underarm och hand har somnat! Jag har en sovande kille där. Men jag vill inte flytta honom riktigt än då han sovit lite sämre 2 nätter igen.. Konstigt att den där dumma koliken verkar gå fram och tillbaka. Det var bättre i några dagar och nätter men nu har det varit lite jobbigt igen. Dumt!

I fredags fick han också ligga och sova på min arm. Då passade jag på att titta på det engelska bröllopet. Tittade du? Vad tyckte du? Jag tyckte tyvärr att det var lite opersonligt och tråkigt. Så jag blundade lite precis som Albert =) Men hon hade jättefin klänning - den där Kate!

Igår sådde vi lite i landet. I år blir det ingen potatis utan morötter, majs, palsternackor och mangold. Någon som kan säga om det sista är gott?



Om

Min profilbild

Pyssellina

HEJ! Jag har många idéer, funderingar, frågor och åsikter. En del av allt kommer ni få läsa i min blogg. Det kommer säkerligen också skrivas en del om lilla katten Zingoalla. I februari 2011 kom lille Albert till världen och han är också värd att skriva om <3 Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela